Piata auto din Romania ocupa locul 4 in topul cresterilor din UE in primele noua luni ale anului. Dacia pe 3 in topul vanzarilor

Piata auto merge intr-un trend pozitiv, iar cifrele oferite de ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile) confirma acest lucru.

In primele noua luni ale acestui an, in Romania au fost vandute 51.564 de automobile, o crestere cu 25.5% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Asa cum era de asteptat, vanzarile inregistrate de constructorul Dacia au si ele un trend ascendent. De la inceputul anului si pana acum, producatorul de la Mioveni a reusit sa vanda 273.743 de masini, cu 29,2 procente mai mult fata de aceeasi periaoda a anului trecut.

Privind cifrele, Romania are o crestere buna, tinand cont ca la nivelul Uniunii Europene, vanzarile de masini noi au urcat cu 6,1 procente comparativ cu primele 9 luni ale lui 2013. Pe primele locuri in topul cresterii se afla Portugalia (35,3%), Irlanda (29,8%) si Croatia (25,8%).

In topul producatorilor, pe prima pozitie s-a instalat Jeep, cu o crestere de 47 de procente, iar pe 2 gasim producatorul nipon Mitsubishi cu o crestere de 38,2 procente.

Adaugă un comentariu