Tesla elimină cel mai ieftin Model X din gamă la numai 3 luni de la debut

Testa promite de ceva timp să lanseze și o mașină electrică accesibilă, însă până la debutul lui Model 3, americanii aleg să ridice prețul modelelor existente prin eliminarea versiunilor de bază.

Deși SUV-ul Model X este pe piață de numai 3 luni, Tesla a anunțat că va scoate din ofertă versiune de bază 60D, care în SUA pornea de la 75.000 de dolari (momentan nu există un importator oficial pentru modelele Tesla în România și, implicit, nici prețuri). Astfel, cei care își doresc un SUV de la Tesla trebuie să scoată din buzunar cel puțin 86.700 de dolari pentru cea mai accesibil versiune, denumită 75D, cu 11,500 de dolari mai mult decât înainte.

tesla model x (8)

Culmea, ambele versiuni 60D și 75D folosesc aceeași baterie de 75 kWh, însă la modelul mai accesibil, acesta era limitată prin software la o capacitate de 60 kWh. Versiune 60D avea o autonomie declarată de 321 km, în timp ce varianta 75D promite să parcurgă 383 km cu un plin de baterie. Probabil că aceasta este și justificarea pentru care Tesla a eliminat modelul de bază, pentru că posesorii de SUV-uri au nevoie de o autonomie mai mare.

Și pentru că diferența dintre cele două este doar de software, Tesla le oferă posibilitatea celor care au achiziționat un 60D să le descătușeze întregul potențial printr-un update făcut automat de mașină prin conexiunea celulară a sistemului de infotainment. Prețul acestei modificări aparent simple? 9.500 de dolari!