Patru șoferi Uber au fost amendați la Cluj-Napoca pentru transport public de persoane în regim de taxi fără autorizație

Festivalul Untold a coincis cu lansarea serviciului Uber și în Cluj. Dar taximetriștii de la poalele Feleacului nu au fost prea fericiți, motiv pentru care au gândit o metodă pentru a-i pune pe fugă pe șoferii parteneri Uber.

Conform presei locale, totul a pornit de la un șofer Uber care a vorbit urât cu un taximetrist. Acesta a fost blocat de mai multe mașini de taxi, iar după ce a sunat la Poliție lucrurile păreau că se liniștesc. Dar nu a fost așa. Câțiva taximetriști au comandat șoferi Uber, iar destinația setată a fost la adresa Secției 6 de Poliție Cluj-Napoca.

Citește și: Uber ajunge și în Cluj-Napoca

Ajunși la destinație, taximetriștii au alertat polițiștii și le-au spus că acei șoferi efectuează transport neautorizat de persoane. Drept urmare, patru șoferi Uber au primit amenzi de câte 25.000 de lei în baza legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. De asemenea, poliția le-a reținut și plăcuțele de înmatriculare pentru o perioadă de șase luni.

Citește și: Simone Tempestini, șofer de Uber pe Ford Focus RS

Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale de 25.000 de lei pentru efectuarea de transport public de persoane în regim de taxi fără autorizație. Ca măsură complementară, au fost reținute certificatele de înmatriculare și plăcuțele’, a declarat Carmen Jucan, purtător de cuvânt IPJ Cluj.

Via | Clujust

Adaugă un comentariu