Volkswagen a fost amendat cu peste un miliard de euro pentru scandalul Dieselgate

Grupul Volkswagen a fost amendat cu peste un miliard de euro pentru scandalul Dieselgate, prin care au fost falsificate rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Reprezentanții producătorului auto au anunțat, miercuri, că vor accepta această sancțiune și că își vor asuma responsabilitatea pentru acest scandal.

Procurorii germani au impus constructorului auto Volkswagen o amendă în valoare de peste un miliard de euro pentru scandalul manipulării emisiilor poluante.

„După o examinare amănunţită, Volkswagen AG a decis să accepte amenda şi să nu o conteste. Prin această decizie, Volkswagen îşi recunoaşte responsabilitatea pentru criza diesel şi consideră că acesta este un nou pas spre depăşirea crizei’, au informat reprezentanții companiei Volkswagen.

Amenda instituită de procurorii germani a fost aplicată la aproape trei ani după ce Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial, a recunoscut că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

În 2015, Volkswagen a recunoscut că a folosit un software pentru a a ascunde emisiile reale de noxe. Producătorul auto a promis că va oferi despăgubiri de miliarde de dolari pentru proprietarii de autoturisme diesel din Statele Unite.

Până în prezent, Volkswagen a refuzat să adopte o măsură similară pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate în acest scandal, din cauza diferenţelor existente în legislaţie.

Adaugă un comentariu