Bosch a obţinut venituri record din vânzări anul trecut

Bosch și-a sporit veniturile din vânzări la o sumă record de 78,5 miliarde de euro. Profitul brut (EBIT) din operațiuni a atins suma de 5,5 miliarde de euro. În ciuda unor investiții inițiale mari în domenii precum electrificarea și automatizarea mobilității, marja profitului brut din operațiuni s-a îmbunătățit din nou în 2018, înregistrând o creștere de la 6,8 procente în 2017 la 7 procente.

Bosch și-a sporit cheltuielile pentru sectorul de cercetare și dezvoltare la 7,3 miliarde de euro sau 9,3 procente din veniturile din vânzări. Cheltuielile de capital au crescut cu 14 procente la 4,9 miliarde de euro sau 6,3 procente din veniturile din vânzări. Bosch a creat peste 8.000 de locuri de muncă noi în 2018, iar mai mult de jumătate dintre acestea au fost în domeniul cercetării și dezvoltării.

Pentru anul în curs, Bosch se așteaptă ca dezvoltarea economică să fie redusă. Conform estimărilor companiei, economia globală va crește cu doar 2,3 procente.

În primele trei luni ale anului, vânzările înregistrate au fost similare cu cele ale anului trecut. În ciuda acestor previziuni pe termen scurt, grupul Bosch își intensifică eforturile pentru a combate schimbarea climatică și pentru a îmbunătăți calitatea aerului.

„Schimbarea climatică nu este o poveste științifico-fantastică; se întâmplă cu adevărat. Dacă luăm în serios Acordul de la Paris, atunci inițiativa privind clima nu trebuie să fie privită doar ca un obiectiv pe termen lung. Aceasta trebuie să aibă loc aici și acum’, a declarat Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, în cadrul conferinței de presă anuale.

Bosch a deschis şi o nouă fabrică în China pentru producerea sistemelor de frânare regenerativă. Noua unitate de producţie va fi amplasată la Nanjing şi va deveni operaţională din 2019.

Investiţia Bosch în această nouă fabrică din China se ridică la 100 milioane de euro şi va produce într-o primă fază 400.000 de sisteme de frânare regenerativă. Fabrica va ajunge la potenţial maxim în 2024 când vor fi produse 3.2 milioane de astfel de sisteme.

taguri
Adaugă un comentariu