Cea mai rapidă baracă din lume poate atinge 181 km/h, deși pare imposibil

Imensă, greoaie și deloc aerodinamică, această baracă pe roți este totuși capabilă să atingă viteze de până la 181 km/h! Cei de la Guinness chiar au inclus-o oficial în Cartea Recordurilor, sub titlul „Cea mai rapidă baracă din lume’.

La prima vedere, suntem tentați să presupunem că că locuința din lemn a fost construită pornind de la vreo autoutilitară sau vreo rulotă, dar creatorul și proprietarul ei ne contrazice. Se pare că la baza baracăi pe roți se află un VW Passat din 1999, căruia i-au fost adăugate numeroase elemente metalice pentru a spori rezistența caroseriei. Șapte luni au durat lucrările, în total.

 

Citește și

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

 Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Sub capotă regăsim un motor V8 de 4,2 L, preluat de la un Audi RS4 B7, care produce 450 CP. Constructorul acestui vehicul inedit recunoaște că, deși baraca nu pare deloc aerodinamică, a reușit să o conducă cu până la 181 km/h. Pe drumul public, merită menționat, deoarece „hibridul’ are drept de circulație.

În ciuda dimensiunilor generoase, habitaclul nu are loc decât pentru două persoane. Deși sună a dezavantaj, proprietarul consideră că tocmai acest lucru garantează un confort sporit. Acesta chiar susține că baraca pe roți este mai relaxant de condus decât cealaltă mașină a sa, un Mercedes-Benz Clasa S.

Nu putem să privim cabana pe roți fără să ne gândim automat la casa ambulantă a rușilor de la Garage 54, construită pe șasiul unui microbuz marca UAZ.

În continuare, puteți urmări mai multe imagini cu cea mai rapidă baracă din lume, în timp ce „părintele’ său ne-o descrie cu lux de amănunte.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube

Adaugă un comentariu