Mercedes-AMG GT Black Series este cel mai puternic Mercedes produs vreodată

Mercedes-AMG a prezentat versiunea extremă a lui coupeului GT, descris ca cel mai puternic și mai aerodinamic model produs vreodată de departamentul AMG.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Acesta este Mercedes-AMG GT Black Series, cel mai nou și totodată cel mai performant produs creat vreodată de divizia AMG din Affalterbach. Inspirat de versiunile de competiție GT4 și GT3, GT Black Series se bucură de un kit aerodinamic pe cât de agresiv pe atât de performant.

Elementele de caroserie aerodinamice sunt fabricate din fibră de carbon, iar eleronul imens poate fi înclinat electronic până la 20 de grade; suportă, însă, și ajustări manuale, dacă utilizatorul dorește să experimenteze mai mult proprietățile aerodinamice ale mașinii. Și interiorul — al cărui bord este marcat de butonul rotativ pentru setarea sistemului de control al tracțiunii — primește fibră de carbon din abundență. Pachetul exterior este completat de jante de 19 inci pe față și de 20 de inci pe spate, încălțate cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO.

Sub capota imensă, AMG GT Black Series primește V8-ul de 4,0 litri, puternic modificat — atât de puternic modificat încât a primit o altă serie: M178 LS2 — care acum se laudă cu 730 CP și 800 Nm, cea mai mare cifră atinsă vreodată de un model de serie Mercedes-Benz. Resursele sunt trimise către puntea spate printr-o transmisie AMG Speedshift cu 7 rapoarte. AMG GT Black Series sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde (și de la 0 la 200 km/h în aproape 9 secunde) și până la o viteză maximă de 325 km/h.

Adaugă un comentariu