Laser, frate! de la Audi…

Daca in trecut saloanele auto erau prioritatea numarul unu a producatorilor de masini, in prezent saloanele de tehnologie devin din ce in ce mai importante. Primul de acest fel din 2014 este targul de electronice de consum (CES) din Las Vegas.

Audi este probabil primul producator auto care a sesizat potentialul CES, aici fiind prezentat, in premiera, sistemul multimedia al lui Audi A3. Anul acesta, Audi se prezinta la CES cu o versiune a conceptului Sport quattro al carui punct de interes este noul sistem de iluminare cu laser.

Audi Sport quattro laserlight nu uimeste doar prin sistemul de propulsie plug-in hibrid care dezvolta 700 CP dar consuma doar 2,5 l/100 km, ci si prin sistemul de iluminare, farurile sale combinand sistemul cu matrice LED introdus recent de Audi cu tehnologia laser. Astfel, daca pentru faza scurta se folosesc LED-urile obisnuite, pentru faza lunga sunt folosite diode LED cu laser, capabile sa ofere o iluminare de trei ori mai puternica decat farurile LED actuale, pe o distanta de pana la 500 de metri.

Conceptul Audi are o lungime de 4,60 metri si are sub capota un motor V8 de 4,0 litri/560 CP, acesta fiind completat de un motor electric de 110 kW si de o batertie Li-Ion de 14 kW care-i asigura o autonomie in modul electric de 50 km. Incarcarea se face la reteaua electrica prin intermediul unui wallbox. In modul Sport, Audi Sport quattro laserlight acceletreaza de la 0 la 100 km/h in 3,7 secunde si atinge o viteza maxima de 305 km/h.

Adaugă un comentariu