Formula 1 – Luca Marmorini, directorului departamentului de motorizare și electronică, părăsește Ferrari

Scuderia Ferrari face noi pași în restructurarea departamanetului tehnic pentru 2015. În stilul tipic italian, următorul cap care a căzut a fost cel al directorului Departamentului de Motorizare și Electronică: Luca Marmorini.

 

Luca Marmorini și-a început cariera în 1990 alături de Ferrari. În 1999 se muta la Toyota, care tocmai își făcea intrarea în scena Formulei 1, echipă la care avea să ocupe poziția de director tehnic al secției de motorizare. La finele lui 2009 revinea la Ferrari, înlocuindu-l pe Gilles Simon în postul de șef al Departamentului de Motorizare și Electronică.

Plecarea lui Domenicali din primăvară și înlocuirea acestuia cu Marco Mattiacci a pornit un val de schimbări în sânul Scuderiei, care nu mai poate rezista lipsei crase de rezultate din ultimii ani. Marmorini este al doilea cap important care cade în urma eșecului monopostului F14T, după Stefano Domenicali. Proiectarea nereușită a arhitecturii motorului turbo nu poate fi modificată, conform regulamentului, decât anul viitor, FIA respingând deja o primă cerere a italienilor de a schimba turbina.

Golul lăsat de Marmorini va fi momentan suplinit de către James Allison – directorul tehnic și coordonator al proiectului de design al monopostului, ajutat de Nikolas Tombazis, proiectant-șef al șasiului și Lorenzo Sassi, designer al arhitecturii motorului.

Planul Ferrari este de a nu cădea în urma echipei Williams în cadrul campionatului constructorilor anul acesta și de a creea o mașină de succes pentru 2015. Schimbarea turbinei, parteneriatul cu Tesla pentru baterii și noua vopsea ceramică sunt pași mici cu consecințe relativ mari pe care Ferrari îi întreprinde în această direcție.

Marco Mattiaci a declarat presei:

Trebuie să ne întoarcem 360 de grade. Nu e vorba doar de motor, aerodinamică sau șasiu, este echipa, mașina – avem foarte multă treabă (…) Am identificat deja punctele slabe și punctele forte ale echipei (…) Sunt încrezător în spiritul de echipă la care lucrăm, în atuurile noastre și în planul pe care îl urmăm’.

sursa: sportnews.ro

Adaugă un comentariu