(P) 5 Moduri prin care o simplă alee îți poate schimba în întregime decorul din curte

De cele mai multe ori, un spațiu mic este neglijat din cauza dimensiunii restrânse. Pentru a nu avea bătăi de cap, multe persoane pornesc de la premisa greșită că amenajarea unei curți mici este greoaie, dacă nu imposibilă.

Cu toate acestea, aici vei găsi 5 moduri prin care o simplă alee poate schimba în întregime decorul din curtea ta, indiferent de dimensiunea acesteia.

Indiferent că vrei să schimbi spațiul din punct de vedere vizual, să oferi în look nou, fresh curții tale sau că dorești să îți impresionezi musafirii, o alee bine concepută poate fi cheia succesului.

Aleea este cartea de vizită a casei tale

Primul impact pe care îl au cei ce îți trec pragul este cu aleea din curte. De aceea, pentru a oferi o primă impresie cât mai bună, este important ca aleea să fie îngrijită, cu margini bine trasate și cu un aspect curat, elegant.

Piatra cubică este o alegere excelentă pentru curtea casei tale, iar pentru o rezistență cât mai mare în timp, ea necesită îngrijire și igienizare în mod regulat.

Folosirea unor soluții speciale pe care le găsești în magazinele de specialitate te va ajuta să întreții piatra cubică pe termen lung, astfel încât să te bucuri de un aspect plăcut și de o rezistență mare.

Definirea gospodăriei prin intermediul aleilor

Poți delimita gospodăria din punct de vedere vizual prin intermediul aleilor. Spațiul de relaxare, zona de grătar și locul de joacă pentru copii pot fi separate prin intermediul acestor alei.

Indiferent de materialul pe care îl alegi, este important ca un loc mare să fie separat astfel încât să te bucuri de o organizare eficientă, dar și de un loc ce arată cât mai ordonat.

Definirea întregii gospodării prin intermediul aleii îți va oferi un aspect final clar, dar și o îmbunătățire în ceea ce privește aspectul general al casei tale.

Design-ul ales va modela întreaga curte

O alee dreaptă sau curbată va decide modul în care va fi modelată întreaga curte încă de la intrare.

Poți opta pentru o alee dreaptă, centrală, alee care să faciliteze intrarea în casă și care să fie delimitată de tufe cu flori colorate.

Pentru a scoate în evidență spațiul, poți alege o alee curbată, ceva mai restrânsă ca dimensiuni care să ducă înspre zona de relaxare. În acest fel, vei scoate în evidență un loc special din curtea ta. Pe marginea acesteia poziționează corpuri de iluminat micuțe, cu senzori, lumini care se aprind pe timp de seară atunci când simt mișcare.

Pentru un efect vizual de impact mare, alege o alee care să se ramifice în mai multe direcții, astfel încât să creezi iluzia de spațiu mare, dinamic și invitant.

Joc de texturi și culori

O notă de diversitate se potrivește perfect într-o curte unică, deosebită. O astfel de modalitate diferită de a decora curtea poate fi perfectă pentru persoanele care vor să iasă în evidență în moduri ceva mai deosebite.

Alege să combini cărămida cu piatra naturală sau plăcile de beton cu gazonul verde.

De asemenea, o mică oază de relaxare poate fi creată dacă optezi pentru câteva zone cu nisip în curtea casei tale. În acest fel, vei obține un joc interesant de culori, texturi, joc ce va conferi curții tale aspect unic, personalizat, cu totul și cu totul special.

Integrarea naturii în decor

Un pavaj curte se potrivește de minune cu florile colorate ce sunt plantate în solul de aici. O alee ce este bine integrată în peisajul curții tale va atrage atenția în moduri deosebit de frumoase.

De asemenea, poți opta și pentru plăci din lemn integrate în design-ul aleii tale, lemn care se combină perfect cu pavajul din curte și cu florile colorate, creând un aspect ce te duce cu gândul la curțile din zonele muntoase.

O alee cu design bine gândit poate avea un impact mare într-o curte micuță. De aceea, modul în care alegi să amenajezi și materialele din care alegi să o construiești sunt extrem de importante.

Adaugă un comentariu