Condusul motocicletei – ce trebuie să ai în vedere când vrei să înveți

Dacă ai devenit pasionat de motoare sau vrei să faci o schimbare majoră în acest an, ia în considerare cursurile pentru obținerea permisului pentru motocicletă. Nu doar că vei reuși să ieși din zona de confort, ci poți începe să planifici excursii inedite pe două roți, care te vor ajuta să respecți distanțarea fizică și să te adaptezi noilor condiții. Pasiunea și ambiția te vor ajuta să descoperi noi experiențe pe două roți, să lași mașina în garaj și să pleci la drum cu o nouă atitudine. Toate acestea au nevoie de perseverență și siguranță, așa că ține cont de câteva aspecte importante, înainte de a lua decizia finală. Iată câteva sugestii:

Fă research

Înainte de a decide dacă a venit timpul să înveți să conduci o motocicletă, trebuie să te interesezi dacă este cea mai bună alegere pentru tine. Există școli de șoferi care îți permit să participi la o sesiune de test în poligon, pentru a te familiariza cu ceea ce înseamnă să conduci o motocicletă. De asemenea, analizează piața și află dacă modelele pe care ți le permiți sunt potrivite pentru începători. O variantă sigură pentru începători ar fi să opteze pentru o motocicletă second-hand din gama Honda moto; în acest fel, vei fi în siguranță până reușești să stăpânești cu adevărat noul tău skill.

 

Acordă atenție și aspectelor precum nivelul de experiență în conducerea autovehiculelor, dar și înălțimea pe care o ai, deoarece toate acestea pot influența felul în care te descurci atunci când conduci o motocicletă și te vor ajuta să alegi tipul de vehicul de care ai nevoie. Discută mai multe cu un instructor calificat și permite-i să te ghideze spre cele mai bune decizii.

Ține cont de echipamentul de protecție

Înainte de a trece prin toate etapele pentru obținerea permisului pentru motor, ia în considerare faptul că vei fi nevoit să porți echipament de protecție și îmbrăcăminte adecvată de fiecare dată când ieși cu motocicleta pe drumurile publice. Dacă nu crezi că ai putea conduce în asemenea condiții, poate că viața de motociclist nu este pentru tine și te vei simți inconfortabil atunci când conduci motocicleta. Impactul asupra capului și corpului în timpul unui accident va face îmbrăcămintea elementul esențial dintre viață și moarte, așa că acordă atenție acestor detalii. Indiferent de sezon, vei fi nevoit să porți haine potrivite, care se vor simți grele și strâmte, dar, fără de care riști să-ți pui viața în pericol.

Asigură-te că îți permiți

Întreținerea motocicletei, cât și a acestui stil de viață necesită resurse financiare și timp. Dacă ai deja o mașină și vrei să-ți cumperi o motocicletă, fă acest pas atunci când ești sigur că îți permiți. De asemenea, interesează-te despre costul unei asigurări RCA și Casco pentru motocicletă, dar și despre fiabilitatea modelului pe care ți-l dorești. În cazul în care acestea depășesc bugetul pe care îl ai la dispoziție, mai așteaptă sau alege un tip diferit de motocicletă, mai ales în primul an după obținerea permisului. Evită să faci acest pas când te afli într-o situație financiară incertă, dar, dacă vrei să înlocuiești mașina, motocicleta îți va aduce o serie de avantaje.

 

Ia în considerare toate aspectele înainte de a te înscrie la o școală de șoferi și fii sigur că-ți dorești cu adevărat să conduci o motocicletă. Acest stil de viață îți va aduce o mulțime de surprize, dar, trebuie să fii cu adevărat pasionat, pentru a profita la maximum de avantajele pe care le aduce.

 

Sursa foto: pexels.com

Adaugă un comentariu