(P) Când este necesară înlocuirea bateriei auto?

În prezent, mașina nu mai reprezintă un lux, ci este mai degrabă o necesitate, fie că este utilizată zilnic pentru a ajunge la locul de muncă sau că este folosită ocazional pentru realizarea sarcinilor săptămânale, în excursii sau în vacanțe.

În consecință, pentru că fiecare șofer își dorește să conducă în condiții de maximă siguranță, sunt importante verificările periodice, alimentarea cu combustibil de calitate și alegerea atentă a pieselor de schimb și a altor elemente esențiale.

Funcționalitate întregii mașini depinde de un element destul de simplu – bateria auto. Aceasta trebuie verificată periodic, trebuie întreținută corect și, în cazul în care prezintă semne de deteriorare sau a ieșit din termenul de valabilitate recomandat de către producător, trebuie înlocuită. Iată tot ce trebuie să știi despre înlocuirea bateriei auto.

Când este nevoie de achiziționarea unei noi baterii auto?

Autoturismul condus se află pe lista celor mai importante preocupări ale proprietarilor, prin urmare este esențial ca întreținerea și asigurarea componentelor acesteia să reprezinte o prioritate.

Bateria auto reprezintă elementul care asigură funcționarea optimă a sistemului electric. De regulă, durata de viață a unei baterii auto este cuprinsă între 3 și 4 ani, perioadă în care aceasta nu ar trebui să le dea șoferilor bătăi de cap. Cu toate acestea, perioada de utilizare diferă de la un model de acumulator auto la altul, de la un autoturism la altul, precum şi de modul în care a fost efectuată întreținerea.

Principalele cauze ale defectării bateriei mașinii sunt:

  • – un număr mare de consumatori permanent conectați;
  • – folosirea automobilului pentru efectuarea drumurilor scurte și dese;
  • – situația în care vehiculul nu este utilizat pentru perioade lungi;
  • – temperaturile ridicate, cele scăzute și alternarea acestora.

Care sunt semnele care anunță că bateria auto trebuie înlocuită?

În ceea ce privește semnele care indică faptul că bateria mașinii are o defecțiune și trebuie schimbată, cele mai frecvente și ușor de remarcat sunt:

  • – martorului luminos din bordul mașinii, care corespunde bateriei, va rămâne aprins după pornirea motorului;
  • – sunt observate scurgeri de lichid din acumulator sau acesta are un aspect umflat;
  • – bateria se descarcă mai repede decât de obicei, chiar și după ce a fost încărcată cu ajutorul redresorului;
  • – se simte un iz puternic de sulf;
  • – nivelul electrolitului din baterie este scăzut.

Pentru a evita neplăcerile, este recomandat ca bateria să fie verificată periodic și schimbată imediat după ce a ieșit din termenul recomandat de producător deoarece o baterie veche se poate descărca brusc, fără niciun semn transmis în prealabil, și poate cauza multiple neplăceri.

De unde pot fi achiziționate cele mai bune baterii auto?

Odată ce mașina semnalează necesitatea schimbării bateriei, achiziționarea și schimbarea acesteia cu una nouă nu mai suportă amânare.

Pentru baterii auto ieftine și servicii complete – consultanță și montaj – este de preferat să fie contactată o firmă de încredere. Bateriile comercializate de Neobat au un preț avantajos, sunt de înaltă calitate, iar consultanții firmei sunt instruiți pentru furnizarea informațiilor complete, care ajută la identificarea modelului potrivit, conform mașinii deținute de către clienții solicitanți.

Neobat asigură servicii complete pentru baterii auto

Pe neobat.ro se găsesc numeroase modele de acumulatori auto la prețuri accesibile și de o calitate foarte bună, produse de firme renumite precum Rombat, Bosch, Varta, Banner sau Exide.

De asemenea, Neobat oferă:

  • – consiliere de specialitate pentru a identifica bateria potrivită, conform detaliilor tehnice specifice: dotările originale, capacitate cilindrică, tipul de combustibil folosit, identificarea consumatorilor electrici
  • – servicii de verificare a instalației electrice, prin intermediul testerului autorizat;
  • – servicii de montaj baterie auto.

În București, în anumite localități din județul Ilfov și în Constanța, serviciul include livrarea în maxim o oră la locul indicat pentru bateriile aflate pe stoc și care au fost comandate până la ora 18:00, ceea ce înseamnă o intervenție în regim de urgență, esențială în cazul în care bateria s-a descărcat, iar mașina nu mai pornește.

Pentru restul localităților din țară, livrarea se face prin curierat rapid sau prin distribuție proprie, în câteva zile de la efectuarea comenzii. Plata se poate face în sistem ramburs, la livrare, sau cu cardul la terminalul POS mobil.

Adaugă un comentariu