(P) Care sunt motivele pentru care ne cumpăram motociclete? Ce ne ține atât de atașați de ele odată ce ni le-am cumpărat?

Motocicliștii apucă acest drum din diferite motive, iar de-a lungul timpului am reușit să conturăm 9 astfel de motive, printre care s-ar putea să le regăsești și pe ale tale. Ia vezi, rezonezi cu ele?

Libertatea.
Mersul pe motocicletă iți oferă un sentiment de libertate, de neprețuit. Ești în control total asupra momentului. Poți călători în orice loc, iar în timp ce o faci, ești cuprins de un sentiment greu de exprimat în cuvinte. La fel ca un copil care a fost mereu restrâns la spațiul lui, dar de îndată ce se urcă pe bicicletă – rupe lanțurile izolării și zboară pe stradă cu bicicleta lui și cel mai larg zâmbet pe buze. Probabil o comparație la fel de bună ar fi fost la fel ca un roman după pandemie’.
S-ar putea să sune ca un clișeu, dar este adevărat. Când ești pe motocicletă, experimentezi totul diferit. Toate culorile din jur sunt vii, sunt vibrante. Felul în care auzi sunetul motorului, felul în care acesta vibrează, totul devine o simfonie a simțurilor și se transformă în hrană pentru sufletul tău. Literalmente iți încarcă bateriile – te umple de energia pe care ai consumat-o în timpul unei săptămâni de muncă.

Echilibrul emoțional.
Ai văzut vreodată o motocicletă parcată în fața unei clinici de psihiatrie? Probabil că nu, deoarece mersul pe motocicletă elimină toată tensiunea și stresul, ca și cum te-ar restarta. Pilotarea unei motociclete aduce un sentiment de calm și ușurință minții și corpului tău, care altfel ar putea fi atins doar prin meditație. De asemenea, mulți motocicliști vorbesc despre motocicleta lor că despre un terapeut, deoarece aceasta te face să te simți plin de energie după fiecare plimbare. Este, într-adevăr, o terapie, întrucât te ajută să uiți tot ce te supară. În momentul în care pilotezi o motocicletă, nu ai cum să fii absent din punct de vedere psihic. Motocicleta te ține conectat și concentrat. Trebuie să “fii acolo’ constant. Sunt multe lucruri la care trebuie să fii atent în permanență, la care se adaugă și coordonarea ochi-mâini, chiar și coordonarea picioarelor și a echilibrului.

Distracţia.
Cu toții cred că am fi de acord cu faptul că motocicletele sunt oarecum distractive. Sau cel puțin sunt mișto! Orice motocicletă are o aură aparte, care iți îmbunătățește starea de spirit doar prin simpla ei prezență în apropierea ta. Mai e cazul să vorbim despre sunetul motorului unei motociclete sau despre mirosul acela de benzină care aproape că iți dă depedenta? Accelerația din timpul unei depășiri sau înclinarea motocicletei într-un viraj vin doar ca bonusuri pe lângă ce am menționat mai sus. Concluzia acestui paragraf cred că ar putea fi că motocicletele iți stimulează, fără nici un dubiu, secreția de endorfine 🙂 .

Prietenia.
Motocicletele nasc prietenii și chiar le mențin mult timp după aceea. Toată lumea își rezervă timp pentru ieșirile la plimbări moto. În plus, prieteniile devin mai puternice atunci când în ecuație sunt implicate și motociclete. Fie că e vorba despre o plimbare de câteva ore, cu oprire pentru masă, o plimbare cu cazare de o noapte sau o călătorie lungă, motocicliștii sunt mereu pregătiți pentru asta și de cele mai multe ori, sunt și nerăbdători.

Fraternitatea.
În plimbările moto vei întâlni unii dintre cei mai de treabă oameni.  Saluturile dintre motocicliști semnifică mai mult decât un simplu gest. Indiferent ce motocicletă pilotezi, din ce parte a lumii ești, vei fi legat întotdeauna de ceilalți motocicliști. Ei sunt mereu acolo pentru a te ajuta, în orice moment. În plus, motociclismul te face mai puțin introvertit, deoarece este o foarte bună modalitate de a socializa și de a cunoaște oameni noi în timpul evenimentelor pe două roți, expozițiilor moto sau altor plimbări sau întâlniri moto.

Viteza.
Pentru unii piloți, viteza și adrenalina sunt cele care îi fac să meargă pe motocicletă. Ele sunt droguri legale care au puterea să te ducă într-o stare aparte. Puterea chiar brutală uneori, a accelerației, care se poate obține cu o simplă mișcare a încheieturii, este ceva aparte, de care unii nu se pot ține departe. Ideea de a reuși nu doar să controlezi o motocicletă, ci de a-ți îmbunătăți performanțele sportive, schimbând fiecare treaptă în limitare, este ceva de care unii motociclișți sunt complet dependenți. De aceea circuitul oferă una dintre cele mai bune experiențe pe care le poate cere vreodată un motociclist. Tot acesta este motivul pentru care mulți dintre cei care merg pe circuit, renunță să mai meargă tare pe stradă. Atâta timp cât ai echipament moto complet, este o dependență bună – Iți oferă un loc în care să-ți exersezi latura sportivă și să te eliberezi de stresul atât de prezent în viețile noastre, în același timp fiind ferit de pericolele din trafic.

Pasiunea.
Probabil că merită făcut orice lucru care te face să simți că trăiești cu adevărat. Pentru mulți, mersul pe motocicletă nu este un hobby sau o nevoie, ci devine mai degrabă o pasiune. Tot ce își doresc în viață este să călătorească în fiecare colț al lumii cu motocicleta. Există un foc puternic, aprins de ideea motociclismului, ce arde adânc în interiorul lor. Motocicliștii nu vor fi deranjați să dedice o bună parte din timpul și veniturile lor pentru motociclete. În ierarhia nevoilor, motociclismul rămâne întotdeauna printre cele mai importante. Pasiunea transformată în profesie a reușit chiar să dea naștere unor campioni precum Joey Dunlop, John McGuinness, Giacomo Agostini, Max Biaggi, Valentino Rossi și alți câțiva campioni de clasă mondială. O astfel de pasiune ajunge să influențeze miliarde de oameni din întreaga lume!

Traficul.
Atât ecologiștii, cât și oamenii ce locuiesc în orașe aglomerate, încep din ce în ce mai mult să aleagă motocicletele în locul mașinilor. Asta pentru că motocicletele poluează considerabil mai puțin și iți oferă posibilitatea de a te strecura pe lângă traficul care, în unele orașe, a devenit un coșmar. De ce să pierzi un an din viață stând în trafic, cum pățesc șoferii bucureșteni, dacă poți evita asta?

Explorarea.
Deschide Google Maps, Waze sau Detecht și alege o destinație. Apoi fă-ți bagajele și gata. Indiferent ce alegi, motocicleta e gata să te ducă acolo. În junglă, peste munți, în păduri, peste râuri sau în peșteri, motocicliștii adoră liniștea și prospețimea pe care le oferă aceste locuri. Un motociclist va caută constant astfel de locuri și se va îndrepta către ele, indiferent cât de dur este drumul. Călătoria în locuri cunoscute sau aglomerate nu îl interesează și oricum, de cele mai multe ori, destinația e secundară, prioritară fiind călătoria în sine.

Motocicliștii sunt, în general, oameni nonconformiști. Sunt cei care evită compromisurile fară rost, muncesc din greu pentru a-și atinge obiectivele și își asumă orice eșec, înțelegând că ține doar de ei să-și depășească condiția și să evolueze cu adevărat. Daca te regăsești în ce ai citit până acum, înseamnă că probabil o să ne vedem pe workmotors.ro. Până atunci… Ride on!

Adaugă un comentariu