(P) Ce sunt anvelopele OE?

Anvelope de vară, anvelope de iarnă, anvelope all-season. Sigur ți-ai echipat deja mașina cu ele până acum. Dar ce sunt anvelopele OE și de ce ar fi bine să alegi acest tip de anvelope dacă există pentru mașina ta îți spune specialiștii de la Anvelope.ro.

Atunci când vrei să-ți cumperi o mașină cauți detalii despre marcă și model. Te interesezi care este cea mai bună motorizare, iar după ce te-ai decis la aceste aspecte începi să-ți alegi culoarea și dotările. Specialiștii de la anvelope.ro îți recomandă să te uiți însă și la tipul de anvelope.

Anvelopele sunt una dintre cele mai importante componente ale unei mașini. Acestea reprezintă singurul contact cu suprafața de rulare și tocmai de aceea este extrem de important să te asiguri că acestea sunt într-o starea foarte bună, de fiecare dată când pleci la drum.

Atunci când îți cumperi o mașină nouă este foarte important să vezi cu ce anvelope este echipată pentru a putea cumpăra anvelope similare când vrei să le schimbi de la un sezon la altul sau atunci când se uzează. De cele mai multe ori, modelele noi vin echipate, mai ales dacă sunt din segmentul premium, sport sau super sport, cu anvelope OE. Denumirea OE vine din engleză (Original Equipment) și se referă la anvelope concepute special pentru modelul cumpărat și sunt prima echipare din fabrică.

La solicitarea constructorilor auto, fiecare producător furnizează anvelope specifice pentru anumite modele care respectă nu doar cele mai înalte standarde de calitate, dar au fost și dezvoltate special pentru a maximiza performanțele și plăcerea la condus a modelului pe care tocmai ți l-ai cumpărat.

Astfel, inginerii constructorilor auto și cei ai producătorilor de pneuri lucrează împreună încă din prima fază de proiectare a mașinii. Producătorul de pneuri este implicat în tot procesul de dezvoltare și are acces la toate datele noului model. Tot acest proces poate dura până la doi – trei ani și include peste o sută de mii de kilometri de teste pe drumuri publice, circuite de curse și în condiții meteo complet diferite.

În final, acest tip de anvelopă primește omologarea specifică pentru modelul de mașină pentru care a fost dezvoltat și doar atunci poate să folosească denumire OE. Există desigur și anvelope folosite la prima echipare, care nu au fost concepute special pentru acel model, dar care respectă toate indicațiile producătorului. Acestea însă nu pot folosi denumirea de OE.

Continut anvelope OE

Fiecare producător auto are marcaje specifice care scot în evidență faptul că anvelopele folosite pe modelele noi au fost concepute special pentru această mașină. Astfel, BMW are ca semn distinctiv pe flancul anvelopei o steluță, Mercedes-Benz folosește indicativul MO, iar Audi are indicativul AO, de exemplu. Acest lucru garantează că anvelopele cu care a fost echipată mașina ta au fost concepute special pentru ca tu să te bucuri în siguranță de toate caracteristicile mașinii pe care tocmai ai cumpărat-o.

Dacă mașina ta a venit echipată cu anvelope OE, specialiștii Anvelope.ro îți recomandă să folosești în continuare același model, indiferent că vorbim de anvelope de vară, de iarnă sau all-season. Desigur, există și o variantă standard a anvelopei de la același producător, dar care nu a fost dezvoltată folosind toate datele modelului pe care-l conduci tu. De exemplu, inginerii de la Pirelli spun că pentru o anvelopă standard perioada de dezvoltare este de 10 – 14 luni, în timp ce pentru o anvelopă OE aceasta este de doi – trei ani.

În plus, diferențele între cele două tipuri de anvelope de la același producător sunt considerabile, așa că este recomandat să folosești anvelope OE dacă există unele special concepute pentru modelul pe care-l conduci.

Da, știm, bugetul este de cele mai multe ori factorul decisiv atunci când vine vorba de alegerea anvelopelor și, tocmai de aceea, specialiștii de la Anvelope.ro îți oferă consultanță atunci când vrei să-ți cumperi anvelopele și au întotdeauna cea mai bună soluție pentru tine, în funcție de modelul de mașină, stilul de condus și nevoile tale reale.

În plus, pe anvelope.ro, specialistul tău în anvelope (inclusiv cauciucuri de vara), vei găsi întotdeauna pe stoc o gamă variată de cauciucuri, iar cu ajutorul configuratorului de pe site vei putea compara toate opțiunile disponibile. Pentru ca, în final, să faci alegerea cea mai bună, în funcție de bugetul tău, bineînțeles.

Adaugă un comentariu