(P) Cele mai importante motive pentru a renunţa la benzină şi motorină?

De la noile vehicule electrice LEVC până la autobuzele alimentate cu baterii care torc acum pe străzile multor oraşe, era vehiculului electric (EV) a început deja. Dar, în ciuda numărului tot mai mare, dezvoltarea infrastructurii de încărcare nu a luat încă avânt.

Vehiculele electrice economisesc bani

Indiferent unde trebuie să mergi, vehiculele electrice sunt mai ieftine la combustibil decât omologii lor pe benzină. Fiecare furnizor de energie electrică oferă un plan tarifar care face umplerea cu energie electrică mai ieftină decât benzină, adăugând o economie medie anuală de peste 770 USD.
Vehiculele electrice pot economisi şi la costurile de întreţinere. Vehiculele electrice cu baterie nu au motor pe benzină, nu au nevoie de schimburi de ulei, bujii sau curele de distribuţie şi, spre deosebire de motoarele pe benzină, motoarele electrice nu necesită întreţinere de rutină. Aceste costuri reduse de întreţinere pot face ca economiile să fie considerabile.

Vehiculele electrice vă reduc emisiile

Chiar şi atunci când electricitatea folosită pentru a alimenta un vehicul electric provine de la cea mai murdară reţea dominată de cărbune, vehiculele electrice încă produc mai puţină poluare. Performanţa emisiilor de vehicule electrice se va îmbunătăţi doar pe măsură ce energia eoliană şi solară înlocuieşte generarea de electricitate pe bază de cărbune. Mulţi proprietari de vehicule electrice aleg, de asemenea, să îşi împerecheze vehiculul electric cu panouri solare pe acoperiş şi unităţi de stocare a energiei de acasă. Când este alimentat exclusiv cu energie regenerabilă, un vehicul electric poate funcţiona aproape fără emisii. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui să iei în calcul vehiculele de pe SmartBalance.ro.

Vehiculele electrice oferă o experienţă de condus mai bună

Un motor electric generează cuplu instantaneu, ceea ce înseamnă că vehiculele electrice pornesc mai repede şi oferă o accelerare şi decelerare lină şi receptivă. Vehiculele electrice au, de asemenea, un centru de greutate scăzut, ceea ce îmbunătăţeşte manevrabilitatea, capacitatea de răspuns şi confortul de rulare. Performanţa de conducere a vehiculelor electrice a fost recunoscută în competiţii, cum ar fi Formula E sau pistele locale, şi atestată de mii de şoferi de vehicule electrice din întreaga lume.

Vehiculele electrice reduc consumul de ulei

Vehiculele electrice sunt o parte esenţială a planului UCS de a reduce la jumătate consumul de petrol naţiunii în douăzeci de ani. Utilizarea petrolului cauzează o serie de probleme, iar transportul rămâne dependent de petrol ca sursă dominantă de energie. Vehiculele electrice oferă potenţialul de a perturba această relaţie de status quo dintre transport şi petrol şi oferă o modalitate mai curată şi mai bună de a alimenta transportul pentru toată lumea.

Vehiculele electrice sunt convenabile

În loc să cauţi o benzinărie cu cele mai ieftine preţuri, poţi încărca acasă la un cost mai ieftin şi mult mai previzibil. Iar conectarea acasă durează doar câteva secunde şi dimineaţă vei avea motorul plin. VE-urile au şi alte avantaje convenabile. Vehiculele electrice cu baterie sunt mecanic mult mai simple decât o maşină convenţională pe benzină, aşa că cerinţele de întreţinere sunt adesea mult mai simple şi, din acest motiv, mai ieftin de întreţinut.

Adaugă un comentariu