(P) Cum să alegeți modelul potrivit de anvelope pentru camioane?

Fiind singurele care fac contactul cu suprafața de rulare, anvelopele unui autovehicul sunt la fel de importante ca oricare altă piesa. De altfel, acestea trebuie schimbate și în funcție de anotimp iar la anumite modele, în funcție de drumurile pe care circulă. De asemenea, păstrarea lor în condiții cât mai bune contează foarte mult în a obține un control bun al mașinii alături de alte aspecte pozitive, aduse atât mașinii cât și șoferilor și economiilor acestora.

Mulți dintre noi ne ferim să investim deodată sume mari într-o mașină, fie vorba și despre una noua. Nu facem asta decât daca nu avem încotro, că atunci când ne implicăm într-un accident sau anumite piese pur și simplu cedează. Și, în cele mai multe cazuri, alegem și piese de schimb de o calitate mai slaba decât ar trebui să o facem. În mod clar daca avem o mașină veche și foarte uzata nu este nevoie de ne luam anvelope de 3000 de lei sau mai mult dat fiind faptul că este clar că nu ne-am permite o astfel de investiție. Cu toate acestea, merită să dăm sume de peste 1000 de lei pe anvelope de calitate, care să ne asigure siguranță și un control cât mai bun al mașinii, în special în condiții de drum mai grele precum ceata, ploi, zăpadă, polei și nu numai.

Fiecare model de anvelopă auto are o anumită durată de viață, calculată în funcție de mai multe aspecte. De la tipul de materiale din care este utilizata, presiunea maximă la care rezistă, greutatea pe care o poate susține, condițiile și tipul de drum în care este utilizată precum și distantele parcurse. Și fară îndoială că cele cu diametru mai mare, adică mai mari și mai înalte, sunt și mai groase, fiind destinate pentru autovehicule de dimensiuni mai mari și care sunt de altfel și mai grele. Vorbim aici despre autospeciale, microbuze, camioane, utilaje agricole, de construcții și nu numai.

Fară îndoială că cele mai uzate sunt camioanele, cele care și parcurg distanțe foarte lungi, chiar zilnic, că și o mașină de transport persoane de exemplu. Pentru acestea, este nevoie atât de inspecții și mentenanțe cât mai dese cât și de înlocuirea pieselor uzate cu piese noi sau chiar second-hand dar de o calitate cât mai bună. Fiind înregistrare pe firmă în cele mai multe cazuri, cheltuielile sunt suportate din capitalul acelei firme și astfel, nu putem spune că ar fi că și cum chiar și cei ce dețin firma, cheltuie din banii proprii. Și totodată, este necesar să se aleagă piese de calitate daca se doresc și rezultate cât mai bune, că în orice alt domeniu de activitate.

În ceea ce privește anvelopele de mașini personale, există mulți producători. Nu toți însă produc și anvelope pentru mașini mari, de alt tip și exista de asemenea și cei ce se ocupă numai cu producerea acestui tip. Și astfel, avem la dispoziție atât producători care ne oferă anvelope de cea mai buna calitate cât și producători care ne oferă procese cea mai „de buget’, cu prețuri mai mici dar și ceva mai slabe calitativ.

Comparativ cu alte autovehicule, un TIR sau un camion nu se vor deplasa atât de rapid, la viteze atât de mari, nici pe un drum drept și în niciun caz în viraje. De asemenea, și pentru că anvelopele, având o greutate mai mare care apasă pe ele, fac și mai mult contact cu solul și astfe, controlul mașinii este mai bun, un aspect cu atât mai important mai ales pe timp de iarna. Și dacă alegem anvelope specifice anotimului și nu pe cele all-seasons, avantajele vor fi și mai mari. Având canale de rulare și lamele mai mari, zăpadă nu se va aduna pe acestea și totodată, se va crea un contact mai bun cu asfaltul, evitând în primul rand alunecarea și eliminând astfel riscul de a pierde controlul. Desigur, în cele mai multe cazuri, mai ales atunci când sunt incarcarti, șoferii de camion apelează și la variante suplimentare, precum lanțurile antiderapante, care oferă o eficiență bună.

Multe magazine, precum și Anvelopecamion19.ro, le oferă clienților posibilitatea de a alege dintre trei tipuri de anvelope: noi, second-hand sau reșapate. Cele noi sunt fară îndoială și cele mai bune însă au și cel mai mare preț. Anvelopele second-hand sunt cele deja utilizate însă nu atât de mult încât canalele de rulare sau alte aspecte să se fi uzat prea mult. Și nu în ultimul rand, anvelopele reșapate reprezintă anvelope recondiționate, al cărui start de suprafață este îndepărtat și altul nou este aplicat. Cele de calitate prezintă un material la fel de bun că și cel original cu toate că modelul acestora poate să fie diferit. Acestea, deși la fel de eficiente, este posibil să nu aibă o durată de viață foarte mare. Reprezintă totuși o soluție temporară excelența și mai ieftină.

Prin intermediul acestui magazin, putem obține astfel anvelope de calitate, pentru orice tip de camion, atât pentru capul tractor cât și pentru remorci și alte sisteme, acestea putând fi de la un caz la altul diferite, chiar și că mărimi. Se pot realiza livrări în toată țara, în timp foarte scurt, astfel încât nimeni să nu fie nevoit să-și oprească afacerea pentru foarte mult. Chiar și cei ce nu cunosc foarte bine detaliile necesare, le pot afla de pe site-ul lor, în ceea ce privește dimensiunile și parametrii de bază ai unei anvelope, astfel încât să achiziționeze modelele potrivite.

Adaugă un comentariu