(P) Cum să eviți achiziția unei mașini furate sau cu informații tehnice modificate?

Piața auto second hand este o zona pe cât de dezirabilă, pe atât de riscantă pentru clienții de bună credință. Adesea propagând oferte extrem de tentante, anumiti vânzători tind să ascundă informații mai mult sau mai puțin relevante despre mașina rulată pe care o promovează pentru a obține un venit ilicit.

Date oficiale publicate de una dintre principalele platforme de verificare a istoricului auto indică statistici îngrijorătoare.

Cele mai importante date ale anului 2022 despre piața auto second hand:
– Peste 1.000 de autoturisme second hand de vânzare, verificate în platforma CarVertical erau furate, mai mult de jumătate dintre acestea având vechime de 3-8 ani.
– 15% dintre mașinile verificate în aceeași platformă online aveau kilometrajul dat înapoi pentru a spori artificial valoarea de vânzare a mașinii rulate.
– Aproximativ 1.500.000 de avarii au cumulat autovehiculele căutate în platforma CarVertical, multe dintre acestea fiind de natură gravă.

Considerând că aceste cifre reprezintă strict o mică parte din piața reală de autoturisme SH, o altă mare parte nefiind, din păcate, verificată în avans de cumpărători din lipsa de acces la informație, concluzia este tranșantă și evidentă: clienții de mașini rulate pot beneficia de certitudinea unei achiziții corecte strict apelând la un vânzător certificat, cu experiență și vechime în zona auto și verificând prin instrumente electronice autorizate istoricul mașinii vizate spre cumpărare.

Siguranța achiziției auto second hand

Unul dintre cei mai mari retaileri auto SH din România este Țiriac Auto, o companie cu renume pe care clienții o regăsesc în domeniu de 30 de ani deja în șase orașe din România. Un loc sigur pentru achiziție, la care clientul se poate întoarce pentru orice îngrijorare și serviciu post-vânzare. Prin parteneriatul strategic derulat cu platforma online CarVertical, dar si cu alte platforme din România, Țiriac Auto oferă siguranța informației referitoare la proprietarii anteriori ai mașinii, istoricul de daune și reparații, valoarea reala a rulajului auto și legalitatea tranzacției de vânzare – cumpărare.

Adaugă un comentariu

Articole similare