(P) Cum sa iti protejezi masina de rozatoare

Rozatoarele nu produc pagube doar in gospodarie, ci pot fi la fel de periculoase si atunci cand ajung pe langa masina. Imagineaza-ti doar cate stricaciuni poate produce un singur soricel ajuns sub capota masinii, acolo unde va gasi o multime de fire si cabluri pe care le-ar putea roade. Mai mult decat atat, odata intrat in masina, este foarte greu de alungat.

De asemenea, in cazul in care moare in interiorul masinii intr-un loc inaccesibil, atunci mirosurile neplacute provocate de descompunerea sa vor persista foarte mult timp, ceea ce e foarte neplacut.

De aceea este foarte important sa folosesti aparate anti rozatoare auto si totodata sa iei si alte masuri pentru a-ti proteja masina de rozatoare. In randurile urmatoare iti vom oferi mai multe sfaturi care te vor ajuta sa tii rozatoarele la distanta de masina ta, astfel incat sa nu apara incidente neplacute si daune costisitoare.

Utilizarea unui aparat anti rozatoare auto

Din fericire, evolutia tehnologiei ne ofera foarte multe beneficii chiar si in cazul de fata. Exista multe solutii moderne pe care le putem folosi pentru a tine rozatoarele la distanta, precum sunt aparatele auto impotriva rozatoarelor.

Pe piata gasim destul de multe aparate de acest tip, la preturi mai mult sau mai putin accesibile. Majoritatea au insa un pret destul de corect, daca luam in calcul rolul lor foarte practic.

Cum functioneaza aparatele anti rozatoare care pot fi conectate la masina?

Majoritatea aparatelor de acest tip se conecteaza la bateria masinii pentru a functiona, insa exista si modele care sunt independente si functioneaza cu ajutorul unui set de baterii. Fiecare tip are atat avantaje cat si dezavantaje.

Rolul lor este acela de a tine rozatoarele la distanta de masina pe care sunt instalate. Principiul de functionare al aparatelor anti-rozatoare este bazat pe ultrasunete. Practic, dupa ce sunt alimentate de la reteaua electrica a masinii sau cu ajutorul bateriilor, acestea incep sa emita ultrasunete. Fiind foarte deranjante pentru rozatoare, acestea nu se vor apropia de raza de actiune a aparatului.

De mentionat este faptul ca ultrasunetele nu sunt sesizate de catre oameni. De asemenea, aparatele anti rozatoare performante functioneaza doar atunci cand vehiculele stationeaza. Astfel economiseste energie plus ca si durata de viata a aparatului creste considerabil. Sansele ca o rozatoare sa patrunda in interiorul masinii in timpul deplasarii sunt cu siguranta infime, drept urmare aparatul pe care il cumperi ar trebui sa aiba acest principiu de functionare.

Alte sfaturi care te pot ajuta sa iti protejezi masina de rozatoare

Un alt lucru pe care il poti face pentru a-ti proteja masina de rozatoare este sa iti alegi cu grija locul de parcare. Locurile cu foarte mult gunoi reprezinta un mediu prielnic pentru rozatoare iar daca vei parca in apropierea locurilor mizere, sansele ca rozatoarele sa patrunda in masina ta sunt destul de mari.

De asemenea, o masina foarte dezordonata, plina cu resturi de mancare si firmituri va fi destul de atragatoare pentru rozatoare. Drept urmare, ar trebui sa pastrezi curatenia in masina ta, deoarece este un alt mod de a preveni aparitia rozatoarelor in interiorul masinii tale.  Mai mult decat atat, soarecii prefera locurile cu o umiditate ridicata, drept urmare ar trebui sa pastrezi un nivel al umiditatii scazut in masina.

Parcheaza masina in garaj

Daca exista posibilitatea aceasta, atunci ar trebui sa parchezi masina in garaj, acolo unde poti tine o pisica macar pentru cateva oare. Astfel, cu siguranta rozatoarele nu se vor apropia de masina ta.

Metode clasice de a tine soarecii la distanta

Tot pentru a preveni aparitia soarecilor in interiorul masinii mai poti apela si la clasicele capcane mecanice antisoareci sau chiar la capcanele cu lipici. Ambele sunt metode care vor functiona, insa necesita interventia ta deseori pentru a indeparta soarecii capturati.

Luand toate aceste masuri despre care am discutat in randurile de mai sus, iti vei proteja masina de pagubele pe care rozatoarele le pot produce atunci cand intra in masina.

Adaugă un comentariu