(P) De ce să comanzi asigurarea RCA online?

Efectele pandemiei generate de Covid-19 au reușit să pătrundă în aproape toate aspectele vieții noastre. Indiferent dacă vorbim despre serviciu și modalitatea de lucru ori despre particularitățile vieții personale cum ar fi, printre altele, și plăcerea condusului, pandemia ne-a demonstrat că o mare parte din lucrurile pe care eram obișnuiți să le facem într-un anumit fel sunt acum digitalizate. 

Dacă ne referim acum strict la mașină, vei putea sesiza că astăzi au apărut o serie de schimbări de la modul în care îți poți cumpăra mașina, cum o finanțezi și inclusiv la modalitatea de asigurare. Migrarea în online poate părea grea, însă astăzi nimic nu mai este imposibil ori greu de făcut! Citește în continuare și vei afla cât de simplu este să comanzi o asigurare auto obligatorie, de ce este bine să consulți un calculator de asigurare auto, iar la final vei putea face o trecere în revistă a ofertelor de asigurări rca-ieftin.ro.

Chiar și astăzi sunt conducători auto care se feresc să cumpere asigurarea RCA online. Ar putea exista varii motive pentru care optează pentru metoda tradițională de asigurare a unui autoturism. De la faptul că oamenii încă nu se simt confortabili cu ideea de a cumpăra acest tip de produs online până la încrederea absolută în metoda tradițională prin prezentarea fizică la firma asiguratoare.

Dacă te numeri printre aceia care încă sunt sceptici cu privire la cumpărarea unei polițe de asigurare RCA online, află că efectuarea unei achiziții online a devenit foarte simplă și nu creează absolut nicio problemă celor care optează pentru această variantă, mult mai fiabilă contextului actual. 

Cum comanzi online asigurarea RCA?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este studiul pieței. Înainte de a te decide asupra firmei de asigurări trebuie să vezi care sunt costurile cele mai bune pentru a încheia o poliță de asigurare RCA. Este adevărat că tarifele nu sunt bătute în cuie, iar acest lucru se întâmplă fiindcă există diferențe de costuri în funcție de particularitățile fiecărei persoane și a autoturismului pe care aceasta vrea să il asigure.

Cu toate acestea, pentru avea certitudinea că găsești oferta de asigurare cea mai avantajoasă, trebuie să introduci toate datele de identificare ale tale și ale mașinii într-un calculator de asigurare auto.

De ce este nevoie pentru a alege cel mai ieftin RCA pentru tine și mașina ta? Trebuie să introduci datele despre proprietarul mașinii, dar și despre mașina pentru care închei polița de asigurare auto obligatorie.

Informațiile necesare despre proprietarul mașinii:

 • data la care ai obținut permisul de conducere auto
 • localitatea
 • codul numeric personal (CNP)

Informațiile autovehiculului care va fi asigurat:

 • seria de șasiu
 • marca
 • modelul
 • tipul de combustibil folosit
 • puterea motorului
 • capacitatea cilindrică
 • seria cărții auto (CIV)
 • masa maximă autorizată
 • numărul de locuri
 • anul de fabricație

Dacă alegi oferta de asigurare rca-ieftin.ro, completarea unei polițe de asigurare RCA online nu durează mai mult de câteva minute, fiindcă aplicația este construită în așa manieră încât să o parcurgi cu ușurință și într-un timp cât mai scurt dacă ai toate datele la îndemână. 

Plata se face la fel de simplu, iar pasul următor este ca tu să primești instant polița RCA în variantă digitală pe e-mail sau direct în cont, atâta timp cât plata online și datele introduse sunt corecte! Dacă o dorești și în format fizic poți solicita să îți fie livrată acasă.

Dacă încă nu ești convins, iată 5 motive pentru care cumpărarea RCA-ului online nu doar că este mai simplă, dar și mai avantajoasă!

 • Economisești timp!

Da! Ai citit bine. Vei scuti o bună bucată de timp dacă apelezi la varianta online de obținere a poliței RCA. Cumpărarea unei asigurări auto prin metoda tradițională necesită timp. Trebuie să te ocupi de căutarea unei oferte potrivite nevoilor tale cu mult înainte ca polița de asigurare actuală să expire. 

 • Online poți achiziționa polița RCA de oriunde și la orice oră

Datorită digitalizării ofertei de asigurare rca-ieftin.ro, poți cumpăra asigurarea auto obligatorie în orice moment al zilei, indiferent dacă ești acasă, la birou, în țară sau în afara țării! Este o variantă excelentă pentru stilul de viață aglomerat și ocupat pe care tot mai multe persoane îl au astăzi.

Spre exemplu, multe cumpărături sunt făcute la miezul nopții. Acum poți să îți cumperi chiar și RCA-ul din confortul casei tale, la orice oră dorești, fără a mai fi nevoie să te încadrezi într-un program prestabilit de asigurator. 

 • Online ai parte de cea mai avantajoasă ofertă

Pe piața concurențială actuală, sunt disponibile diverse polițe de asigurare RCA cu caracteristici și servicii similare pentru diferite oferte de asigurări auto. Marele tău avantaj este că online ai acces la costul fiecărei polițe de asigurare de la diferite firme, iar în baza ofertelor primite poți alege să compari conștient tipurile similare de politici care să se plieze pe nevoile tale.

Altfel spus, online vei putea să navighezi singur și să cauți oferte de la diferite companii de asigurări cu ajutorul calculatorului de asigurare auto, care îți va prezenta lista de costuri posibile pentru datele introduse de tine. Ulterior, tu poți cântări și alege ce ți se pare avantajos ție și buzunarului tău.

 • E atât de ușor să verifici credibilitatea asiguratorului în online

Grație rețelelor sociale, online ai avantajul că există oameni care au cumpărat o asigurare RCA de la aceeași firmă de la care vrei și tu să cumperi și care au lăsat recenzii cu privire la serviciile pe care le-au primit.

 • Primești asigurarea RCA online și nu mai e nevoie de dovada fizică

Îți este dificil să te organizezi cu documentele în format fizic? Nu mai e o problemă acum! Dacă te hotărăști să cumperi polița de asigurare auto obligatorie online, află că asigurarea RCA este imposibil de pierdut și poate să fie tipărită pe hârtie oricând. Chiar și polițiștii acceptă prezentarea asigurării RCA-ului în format digital, așa că data viitoare când ești oprit de organele legii le poți arăta asigurarea printr-o simplă pornire a telefonului mobil.

Adaugă un comentariu