(P) Încărcătorul auto cu pornire: gadget inutil sau un echipament necesar pentru fiecare posesor de vehicul?

Lipsa de reacție a motorului la o încercare de pornire este adesea rezultatul unei baterii slabe. Acest lucru se poate datora faptului că, de obicei, conduci pe distanțe scurte sau că radioul sau luminile sunt aprinse toată noaptea. În prima situație, alternatorul are puțin timp pentru a încărca bateria și, prin urmare, performanța sa scade. Al doilea caz este un exemplu clasic de consum de energie inutil. Cu toate acestea, acestea sunt singurele motive? Nu.

Iarna este momentul în care bateriile auto mor. De ce se întâmplă asta? Înghețul încetinește reacțiile chimice din interiorul bateriei. Intensitatea lor scade și astfel – conductivitatea electrolitului scade. Ca urmare, capacitatea bateriei scade, adică capacitatea de a stoca electricitate.

Bateria a murit în momentul cel mai puțin așteptat?

Oricine poate întâmpina o problemă de pornire. Nu trebuie să fie vina unei baterii deteriorate mecanic. Fie că este nouă sau veche, fiecare este supusă descărcării în același grad. Deci întrebarea este: lipsa de energie poate fi depășită în vreun fel?

Există multe metode pentru a depăși această problemă. Este rar ca bateria să fie complet descărcată și să nu fie posibilă reactivarea acesteia. Cablurile jumper sunt una dintre modalitățile de a porni motorul când timpul este scurt. Ele folosesc energia stocată într-o altă baterie. Vei obține un efect similar folosind un dispozitiv de încărcare. Aceasta nu este singura armă în lupta pentru a porni mașina.

Cea mai eficientă metodă și, prin urmare, cea mai consumatoare de timp, este pur și simplu să încarci bateria cu redresorul auto. O încărcătură completă funcționează și pe termen lung. Cu starea bateriei sub control, bateriile sunt capabile să-și completeze energia înainte ca aceasta să cedeze.

Redresor cu pornire – o alternativă bună la un dispozitiv de pornire?

Sarcina principală a încărcătorului este încărcarea bateriei. Puterea rețelei își limitează oarecum posibilitățile. Acest dispozitiv nu poate fi luat cu tine în călătorie și utilizat atunci când este necesar. De asemenea, procesul de încărcare în sine nu este scurt. Deseori durează până la 8 ore.

Cu toate acestea, ești capabili să pornești mașina atunci când este nevoie cu acest dispozitiv? Da, dacă este un redresor cu pornire. Acesta îți permite să pornești mașina în situații de criză. Există o mulțime de dispozitive de acest tip pe site-ul EuroUnelte.ro. Clienții le caută și apreciază achiziția ulterioară.

Redresor cu funcție de pornire – este sigur?

Adesea, în cazul unei baterii descărcate, trebuie să te bazezi pe bunătatea aproapelui tău. Utilizarea unor cabluri jumper este o soluție excelentă la problemă, dar poți utiliza un redresor bun cu funcție de boost. Ajută la reînvierea motorului aproape instantaneu în absența energiei în celulă. Bateriei îi place să fie încărcate cu curent redus, astfel încât utilizarea excesivă a acestei funcții este un mare șoc pentru ea. Prin urmare, nu este o soluție complet perfectă și, prin urmare, utilizarea acestei metode nu ar trebui să fie prea frecventă.

Funcția de pornire în redresoare poate fi extrem de utilă. Cu toate acestea, trebuie utilizată în conformitate cu manualul de instrucțiuni și recomandările producătorului. Este posibil să nu fie complet sigur să utilizezi această caracteristică continuu și continuu.

Cum să minimizezi riscul de eșec în timpul pornirii?

Este foarte ușor să fii în siguranță în timpul unei porniri de urgență. Este suficient să respecți câteva reguli. De obicei, producătorii informează despre acestea în instrucțiunile atașate dispozitivului. Respectarea liniilor directoare specifice garantează pornirea eficientă și sigură a motorului.

Primul lucru pe care utilizatorul ar trebui să îl facă este să verifice dacă producătorul bateriei și vehiculul permit pornirea lor posibilă de la încărcător. Dacă da, verifică starea generală a celulei și nivelul de încărcare al acesteia. Nu utiliza funcția boost cu baterii complet descărcate, deteriorate sau deconectate de la vehicul. Bateria complet deconectată trebuie încărcată timp de aproximativ 5-10 minute, ceea ce va facilita, fără îndoială, pornirea ulterioară. Starea terminalelor este de asemenea importantă.

De asemenea, este o idee bună să oprești toți consumatorii de energie din mașină. După pregătirea terenului pentru punerea în funcțiune, poți trece la lucruri și mai importante. Următoarea etapă este cea mai importantă și în același timp crucială pentru succesul întregului proces. În acest moment, trebuie să conectezi corect cablurile. După conectarea încărcătorului la rețea, setează-l la funcția corespunzătoare. Încercarea de boot nu ar trebui să dureze prea mult. De obicei, producătorii limitează acest timp la 3 – 10 secunde. O abordare nereușită poate fi repetată numai după aproximativ un minut.

Adaugă un comentariu