(P) Planuiesti o calatorie in urmatoarele luni? Iata cum sa iti pregatesti masina pentru sezonul rece!

Iarna se apropie cu pasi repezi, ceea ce inseamna ca si masina ta are nevoie de o atentie speciala, pentru a fi echipata corespunzator pentru sezonul ce urmeaza. Este recomandat sa planuiesti din timp toate schimbarile necesare pentru o buna functionare a vehiculului, pentru ca vremea urata sa nu te surprinda.

Daca planuiesti o calatorie in urmatoarele luni, verificarea masinii este absolut obligatorie! Totul, de la anvelopele ideale pana la cea mai mica componenta trebuie sa creeze un ansablu ce functioneaza in parametri normali. Acest lucru este vital pentru confortul si siguranta ta, dar si a celorlalti participanti la trafic.

Asigura-te ca bifezi toate lucrurile de pe lista pentru un drum lipsit de griji si incidente neplacute!

Monteaza pe masina anvelopele potrivite

Este cunoscut faptul ca masinile nu au voie sa circule fara sa fie corespunzator echipate pentru iarna. In prezent, din punct de vedere legal, sunt acceptate pentru sezonul rece doua tipuri de cauciucuri: cele de iarna si cele all season. Primele trebuie montate odata ce temperaturile scad sub 7 grade, pentru ca ofera o aderenta mai buna in cazul conditiilor meteo nefavorabile. Cea de-a doua optiune este una la care multe persoane apeleaza, deoarece este considerata mai economica. Aceasta imbina caracteristici ale anvelopelor de vara si de iarna la un loc si se comporta satisfacator pe sosele chiar si in lunile capricioase din punct de vedere termic. In cazul in care le consideri potrivite pentru nevoile tale, intra si descopera aici cauciucuri ieftine all season, de la producatori de top. Alegerea anvelopelor potrivite este foarte importanta mai ales pentru sistemul de franare, dar si pentru o calatorie fara incidente neplacute pe tot parcursul ei!

Nu uita de antigel

Antigelul este substanta ce impiedica inghetul altor lichide pe timpul iernii. Trebuie sa te asiguri ca aceasta exista intr-o cantitate adecvata in interiorul masinii tale, pentru a evita orice fel de probleme!

Verifica sistemul de climatizare

Dupa o utilizare constanta pe timpul verii, este posibil ca sistemul de climatizare sa intampine dificultati in a-si indeplini rolul atunci cand temperaturile scad. De aceea, este foarte important sa faci o verificare amanuntita inainte de a pleca la drum!

Verifica starea bateriei

Automobilul tau nu poate functiona fara baterie. In cel mai urat scenariu, te poti trezi cand ti-e lumea mai draga, in mijlocul unui camp, fara sa fie nimeni in jur care sa iti acorde asistenta pentru ca motorul sa porneasca. Pentru a evita aceasta situatie, verifica starea bateriei. De asemenea, si felul in care pornesti masina cand afara este frig este important pentru a prelungi viata acestei componente, care este solicitata de 3 ori mai mult decat in timpul sezonului cald! Tine cont de indicatiile producatorului, in functie de tipul motorului pe care vehicolul tau il are.

Fa o vizita la service-ul in care ai incredere

In cazul in care nu esti pasionat de partile tehnice ale sofatului, poti duce masina la service pentru o revizie de rutina. Poti fi sigur ca daca apelezi la serviciile unui mecanic profesionist vei avea parte de toate verificarile necesare pentru ca drumul tau sa se desfasoare in cele mai bune conditii! Dupa o analiza detaliata, acesta va face modificarile necesare (cele mentionate anterior, dar si altele la fel de importante) si te va sfatui cu privire la componentele care trebuiesc schimbate ori inlocuite.

Nu face compromisuri cand vine vorba despre un lucru atat de insemnat cum este siguranta ta si a familiei tale! Un drum lung este solicitant din punct de vedere fizic, insa nu trebuie sa se transforme intr-o tortura psihica, gandindu-te constant la ceea ce poate merge prost, din cauza starii in care se afla masina!

Adaugă un comentariu