(P) Reduceri de Black Friday la anvelopele de iarnă

A venit acel moment din an când e cazul să îți echipezi mașina pentru sezonul rece. Asta înseamnă că n-ar fi rău sa profiți de promoțiile de Black Friday și să îți cumperi un set de anvelope de iarnă, astfel încât să te asiguri că mașina ta e pregătită pentru zăpadă, viscol, ploaie și vânt puternic.

Anvelopele mașinii sunt o prioritate, fiindcă de ele depinde atât siguranța ta, a pasagerilor tăi și a celorlalți participanți la trafic. Vei vedea în continuare cum e indicat să alegi anvelopele de iarnă, astfel încât să conduci în sezonul rece fără să-ți faci griji atunci când condițiile meteo se duc la extreme.

Ce importanță au cauciucurile de iarnă 

Cauciucurile pentru iarnă se remarcă prin faptul că sunt mai moi decât cele ce se folosesc vara și au o aderență bună atunci când șoseaua e alunecoasă și temperaturile scad în termometre. Au în compoziție o concentrație crescută de cauciuc natural și dioxid de siliciu și sunt prevăzute cu șanțuri adânci, astfel încât să poți controla eficient mașina – asta pentru că și pe timp de iarnă ai nevoie de precizie în manevrare și rapiditate la frânare, mai ales atunci când drumul e acoperit de zăpadă și gheață. Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă că vei putea merge cu viteză peste limită, dar siguranța ta va crește considerabil.

O alternativă intermediară este anvelopa all season – o poți utiliza pe tot parcursul anului, pentru că se adaptează și la căldură, și la frig, iar asta se poate dovedi convenabil pentru buzunarul tău, pentru că eviți o cheltuială dublă. Totuși, există posibilitatea ca acest tip de cauciuc să nu fie la fel de eficient în condiții extreme.

Din punct de vedere al compoziției, anvelopele all season sunt destul de apropiate de anvelopele de iarnă, ceea ce înseamnă că în cele mai multe cazuri te poți baza pe elasticitatea acestora. Totuși, având în vedere că au un profil potrivit atât sezonului cald, cât și celui rece, se pot uza mai rapid și e posibil ca din această cauză să fie nevoie să le schimbi mai des.

Dacă preferi acest gen de anvelope, recomandat e să ai grijă la viteză, dar și să le cumperi de la un producător de încredere, ca să te asiguri că sunt de foarte bună calitate.

Când trebuie să schimbi cauciucurile de vară cu cele de iarnă 

Evident, conform Codului Rutier în vigoare și atunci când iarna începe să dea primele semne. Ca să te asiguri că îți cumperi anvelope ieftine și calitative, profită de marile reduceri de Black Friday: în momentul de față, Altex îți oferă cauciucuri de iarnă la prețuri excelente, astfel încât să intri fără griji în sezonul rece.

În ceea ce privește montarea acestora, nu o face prea devreme, cât vremea este încă frumoasă, fiindcă anvelopele de iarnă îți pot cauza probleme dacă le folosești înainte de a fi cazul. Specialiștii recomandă ca schimbarea să aibă loc atunci când temperatura scade sub 7 grade. E important de știut că înlocuirea anvelopelor cu cele corespunzătoare le prelungește acestora durata de viață, așa că urmărește prognoza meteo și fii pe fază.

De ce trebuie să ții cont atunci când schimbi anvelopele 

Cauciucurile de iarnă pot fi recunoscute după simbolul în formă de fulg de zăpadă. În cazul în care îți cumperi anvelope all season și vrei să verifici dacă pot fi utilizate iarna, uită-te dacă pe ele apar simbolurile „M+S’, „M.S.’, „MS’ sau „M&S’, acestea fiind inițialele cuvintelor mud’ și snow’, pe românește „noroi’ și „zăpadă’. De asemenea, ca să te asiguri ca vei avea o bună capacitate de frânare pe suprafețe umede, te poți orienta după litera aferentă anvelopei, care e trecută pe etichetă – de la A la G. Cauciucurile premium sunt cele notate cu A, B sau C și au cele mai bune caracteristici.

Când te decizi să cumperi cauciucuri de iarnă, ideal este să achiziționezi un set complet, astfel că automobilul tău va avea patru anvelope identice, ce răspund manevrelor în același fel, permițându-ți să ai un bun control asupra mașinii.

Dacă deja ai anvelopele cumpărate, însă una sau două dintre ele au probleme, nu este musai să cumperi un nou set, ci să optezi pentru modele de la aceeași marcă, astfel încât toate să fie de același tip.

Alege cauciucurile de dimensiunea potrivită cu greutatea mașinii, pentru a avea stabilitate și siguranță în trafic: un cauciuc nepotrivit ca dimensiuni poate ceda ușor când te aștepți mai puțin. Prin urmare, e bine să verifici cu atenție cartea de identitate a automobilului înainte de a face achiziția, deoarece acolo vei găsi trecute dimensiunile exacte ale roților.

Intră pe altex.ro sau vino în magazinele Altex și vei găsi atât cel mai bun preț din România, cât și o gamă largă de accesorii auto, pachete de schimb ulei și electrică auto. Altex este reseller autorizat pe toate brandurile Premium, precum Continental, Pirelli, Michelin, Nokian, Bridgestone, Hankook sau Goodyear.

Adaugă un comentariu