(P) Serviciile de rambursare a TVA-ului de la Eurowag

În fiecare an rămân nerevendicate milioane de euro, sub formă de potențiale rambursări ale TVA-ului din cauza complexității de a completa o cerere de rambursare a TVA-ului pentru mai multe țări din Europa. Banii aceștia ar putea fi cheltuiți pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastră și pentru achiziționarea, modernizarea sau întreținerea echipamentelor necesare. Multe companii evită să solicite aceste rambursări de TVA din cauza problemelor legate de sarcinile administrative sau din cauza lipsei de familiaritate cu legislația fiscală din diferite țări.

Chiar și atunci când o societate alege să depună o cerere de rambursare a TVA-ului, de multe ori nu este solicitată suma corectă. Acest lucru se poate întâmpla fie din cauza chitanțelor lipsă, fie din lipsa documentelor necesare, sau pur și simplu din cauza lipsei de cunoaștere a reglementărilor codului fiscal dintr-o anumită țară.

Eurowag le oferă clienților săi servicii financiare profesionale pentru a simplifica, accelera și maximiza procesul de rambursare a TVA-ului plătit. Aflați în continuare modul în care serviciile noastre fiscale internaționale vă pot ajuta compania să obțină o sumă mai mare din rambursarea TVA-ului.

Complexitatea taxelor europene

Cunoașterea diferitelor sisteme fiscale utilizate de fiecare țară europeană în parte poate fi complicată și dificilă. Cu toate că Uniunea Europeană stabilește reguli generale pe care statele membre trebuie să le urmeze, fiecare dintre aceste țări au propriile legi fiscale, reglementări și proceduri administrative.

Există mai mulți factori care pot face destul de dificil pentru ca o companie să depună toate formularele fiscale necesare pentru fiecare țară în parte fără ajutorul unui serviciu profesional de consultanță fiscală. Existența în fiecare țară a unor cote de impozitare, convenții fiscale și norme diferite cu privire la TVA, precum și a tranzacțiilor transfrontaliere și a normelor anti-evaziune din UE pot complica procesul chiar și pentru serviciile de consultanță fiscală consacrate.

Indiferent dacă firma dumneavoastră de transport are un departament de contabilitate în cadrul angajaților, este posibil ca acesta să nu reușească să fie la curent în permanență cu modificările procedurilor și legilor fiscale din fiecare țară pentru care este posibil să trebuiască să depuneți o cerere de rambursare. Acesta este motivul pentru care multe dintre companii aleg să apeleze la o firmă de servicii financiare chiar și atunci când dispun de o echipă de contabilitate dedicată.

Serviciile profesionale de consultanță pentru impozitul pe profit, pot face diferența dintre a datora bani mai multor țări în fiecare an și a primi o sumă mare din rambursarea TVA-ului. Cu toate acestea, chiar dacă alegeți să plătiți un serviciu terț pentru a îndeplini cerințele de depunere a documentelor în numele companiei dvs., există totuși complicații legate de păstrarea exactă a înregistrărilor și a chitanțelor. Acestea pot genera un volum imens de sarcini administrative pentru o afacere, mai ales dacă sunteți obligat să trimiteți toate documentele fiscale către compania de servicii financiare.

Ce este TVA-ul și cum diferă la nivel european?

Sistemul de taxă pe valoarea adăugată (TVA) este un impozit pe consum utilizat în țările europene. Acesta se aplică tuturor bunurilor și serviciilor cumpărate și vândute în UE. Cota de TVA din fiecare țară variază între 5% și 25% și poate depinde de tipul produsului sau serviciului.

Aici puteți vedea cotele de TVA din mai multe țări.

După cum am menționat deja, răspunsul la întrebarea despre cum puteți obține rambursarea TVA poate fi complex și frustrant. Trebuie să vă asigurați că ați păstrat facturile și chitanțele pentru toate achizițiile eligibile efectuate în țara respectivă, care trebuie să îndeplinească cerințe specifice în ceea ce privește informațiile conținute. Ulterior, trebuie să depuneți o cerere de rambursare. Acest proces poate varia în funcție de țară, și implică de regulă completarea unui formular de tip cerere. Acest document solicită informații detaliate în conformitate cu prevederile legale și trebuie însoțit de toate documentele justificative necesare.

După toate acestea, va trebui să așteptați ca cererea dumneavoastră să fie procesată și mai apoi să vi se plătească suma aferentă rambursării. Durata de procesare a unei rambursări TVA poate varia în funcție de țara implicată, precum și de alți factori. În medie, termenul de primire a banilor este de aproximativ 16 săptămâni, dar se poate prelungi până la 8 luni. O altă variantă este să deveniți client Eurowag și să simplificați substanțial întregul proces.

Alege soluția simplă cu serviciile de rambursare a taxelor de la Eurowag

Compania Eurowag oferă clienților săi servicii de rambursare a impozitelor fără birocrație și fără stres. Echipa noastră de profesioniști cu mulți ani de experiență și pricepere în acest domeniu vă stă la dispoziție atunci când trebuie să depuneți cereri de rambursare a accizelor și a TVA-ului din mai multe țări europene.

Reduceți volumul sarcinilor administrative și maximizați veniturile afacerii dumneavoastră, lăsându-ne pe noi să ne ocupăm de facturare și să simplificăm procesul de solicitare a rambursărilor. Prin intermediul portalului pentru clienți aveți acces 24/7 la serviciile noastre, iar specialiștii noștri în servicii financiare vă pot oferi asistență în limba dumneavoastră (oricare ar fi aceasta).

Rambursarea TVA-ului cu Eurowag – mai mult, mai rapid și mai simplu

Doriți să obțineți cea mai mare sumă de rambursare a TVA-ului în cel mai scurt timp? Serviciile Eurowag de rambursare a TVA-ului vă stau la dispoziție. Grație modului de procesare a rambursărilor și utilizării inteligenței artificiale atât pentru facturile Eurowag, cât și pentru facturile terților, sistemul nostru pune accent pe rapiditate, reducând timpul necesar pentru ca afacerea dvs. să primească rambursările. Astfel, acești bani pot fi folosiți fie pentru nevoile companiei, fie pentru a vă mări limita de credit în cazul ofertelor noastre la cardurile de carburant și dispozitivele de taxare.

Contactați-ne astăzi și aflați cum vă poate ajuta Eurowag să avansați mai departe și mai rapid pe drumul către succes.

Adaugă un comentariu