(P) Viitorul auto este electric: tot ce trebuie să știi despre modelul EQA de la Mercedes-EQ

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că viitorul auto este electric. Se fac pași uriași spre motoarele hibrid sau spre cele full-electric, iar tot mai multe persoane sunt cucerite de noile autovehicule. Se conduc mult mai ușor și, contrar așteptărilor, oferă un sentiment unic în timpul condusului. Așadar, ai toate motivele să alegi o mașină electrică.

În Europa, anul 2035 va însemna „sfârșitul’ motorului cu ardere internă. Dacă îți dorești o mașină nouă și te gândești la una electrică, te invităm să citești în continuare pentru a afla una dintre opțiunile de lux de pe piață.

De ce Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz este unul dintre cele mai cunoscute branduri de mașini de lux din întreaga lume. Când spui Mercedes-Benz, te gândești la echilibrul perfect dintre calitate, mașini atrăgătoare și un sentiment unic pe care îl ai ori de câte ori conduci o astfel de mașină. Oamenii cumpără autoturisme Mercedes-Benz din mai multe motive, pe primele două locuri fiind calitatea și prestigiul brandului.

Având în vedere că ne referim la mașini de lux, totul este la superlativ și nu vei găsi vreun detaliu lăsat la întâmplare. Chiar și când vine vorba despre mașini electrice, Mercedes-Benz a uimit chiar și pe cei mai împătimiți susținători ai motorului cu ardere internă. Astfel, Mercedes EQA a devenit rapid una dintre cele mai apreciate mașini electrice.

Despre modelul EQA de la Mercedes-EQ

Numele EQA este o distincție clară pentru modelele electrice. Ultima literă, în speță A, reprezintă segmentul căruia îi aparține autovehiculul. Modelul EQA de la Mercedes- EQ este o mașină de tip crossover și se aseamănă foarte mult modelului GLA, cele două autovehicule împărțind unele caracteristici. EQA este în prezent fabricat în Germania, mai exact în orașul Rastatt, și în China, la Beijing. Bateriile sunt furnizate de Accumotive (Kamenz), iar pe viitor vor fi asigurate și de către fabrica de baterii Jawor din Polonia.

Consumul este de 17.5-17.7 kWh/100 km, în funcție de model, iar autonomia ajunge până la 436 km. Nu doar autonomia este importantă, ci toate dotările care diferențiază modelul compact electric de la Mercedes de alte mașini din aceeași gamă.

Mașina este ușor de încărcat, acasă ori la stațiile de încărcare publice, datorită încărcătorului încorporat.

Când ne referim la lux și la confortul rulării autoturismului, modelul EQA de la Mercedes EQ reușește să îndeplinească și chiar să depășească așteptările. Astfel, zgomotele și vibrațiile sunt eliminate datorită măsurilor de izolare ale transmisiei electrice de șasiu și caroserie.

Am menționat faptul că modelul EQA de la Mercedes-EQ se aseamănă destul de mult cu GLA din punctul de vedere al designului și nu doar la exterior. Având în vedere că noua generație GLA a apărut cu puțin timp înaintea EQA, pentru autoturismul electric nu s-au făcut schimbări notabile în habitaclu, ci s-a păstrat designul futurist, ce integrează și sistemul multimedia MBUX. De asemenea, poți uita de instrumentarul de bord clasic. Vei putea selecta din meniu informațiile pe care le dorești afișate, cum ar fi viteza, încadrarea pe bandă, nivelul de încărcare și alte valori despre experiența de condus.

Așadar, dacă îți dorești o mașină electrică de lux, modelul EQA Mercedes-EQ ar putea fi răspunsul la căutările tale!

Sursa foto: Shutterstock

Adaugă un comentariu