Vrei să-ți lași mașina pe mâna altcuiva? 6 măsuri de siguranță care te vor scăpa de teama hoților

Sunt destule cazuri în care suntem nevoiți – sau vrem – să lăsăm autoturismul în grija altcuiva – fie că plecăm din țară în vacanță, pentru mai mult timp și o lăsăm într-o parcare la aeroport, fie că o parcăm în fața locuinței unui prieten sau dăm cheile cuiva apropiat, care are nevoie de el. Oricâtă încredere am avea într-o altă persoană, e de preferat să ne dotăm mașina cu măsuri de securitate suplimentare: nu strică niciodată.

Iată câteva soluții care te vor ajuta să ai un somn mai liniștit atunci când ai dat mașina cuiva și vrei să te asiguri că o vei primi înapoi intactă.

1. Instalează un sistem de tracking prin GPS

Un sistem de localizare prin GPS este un dispozitiv electronic care este montat în autoturismul tău, într-o zonă ascunsă privirilor. Avantajul acestui dispozitiv este în primul rând discreția, iar în al doilea – mai important – este faptul că poți localiza autoturismul oriunde, 24 de ore pe zi. Așa că, în cazul nefericit în care ai rămas fără mașină, poți contacta autoritățile și le poți furniza adresa exactă unde poate fi găsită.

2. Instalează o cameră video performantă

O cameră instalată în autoturism nu este utilă doar ca dashcam, în cazul în care ești implicat într-un incident rutier. Într-adevăr, oferă probe cât se poate de clare în baza cărora vinovatul poate fi tras la răspundere. Dacă optezi, însă, pentru o camera auto de tip dual camera, aceasta va putea înregistra și ce se întâmplă în autoturism, inclusiv atunci când cineva a dat o spargere. Există modele care se activează la plecarea de pe loc a mașinii, așa că nu trebuie să-ți faci griji legate de alimentarea ei.

3. Nu lăsa bunuri de valoare la vedere

Vremea  casetofoanelor furate din mașini a apus, dar asta nu înseamnă că te poți culca pe o ureche.  Chiar dacă ai lăsat mașina parcată în fața blocului, nu lăsa lucruri de valoare la vedere. O geantă sau un rucsac lăsat pe bancheta din spate poate fi o tentație prea mare pentru unele persoane, chiar dacă e gol. Cu atât mai mult nu trebuie să lași în mașină aparatul GPS sau un încărcător, pentru că un hoț întreprinzător se poate gândi că mai sunt și alte lucruri de valoare în mașină.

4. Nu lăsa documente importante în mașină

Dacă tot am vorbit mai sus de lucruri de valoare, la fel de importante sunt și documentele mașinii. Mai toți șoferii le țin în torpedou, dar sunt puțini cei care le iau cu ei de fiecare dată când părăsesc autoturismul. Nu e o plăcere să umbli mereu după tine cu talonul sau cu asigurarea mașinii, dar e de preferat să faci asta decât să-i ușurezi cuiva munca în situația extremă în care ți s-a furat autoturismul.

5. Verifică imobilizatorul

Un imobilizator este un dispozitiv electronic antifurt care blochează funcționarea unor funcții ale motorului (cum ar fi aprinderea sau pompa de combustibil) în cazul în care nu este prezentă și perechea dispozitivului. Autoturismele noi sunt dotate deja cu acest dispozitiv: dacă nu îl ai, însă, e bine să-l instalezi. Dacă îl ai, verifică-l periodic pentru a te asigura că funcționează în mod optim. Este o soluție ieftină și relativ eficientă pentru prevenirea furturilor auto și e util în paralel cu alte echipamente cu rol similar.

6. Dotează mașina cu un blocator de volan

Un alt dispozitiv antifurt, de data asta mecanic, este clasicul blocator de volan. Spre deosebire de celelalte prezentate mai sus, blocatorul are avantajul vizibilității. Se fixează chiar pe volan, la vedere, așa că oricine are de gând să-și încerce mâna într-o spargere auto știe cu ce se confruntă și, de multe ori, renunță, pentru că s-ar putea să nu merite riscurile și efortul.

Așadar, fie că ai optat pentru una sau mai multe dintre ideile și sfaturile de mai sus, cel mai important lucru este să îl pui în gardă pe cel căruia i-ai lăsat mașina în grijă și să îl faci să înțeleagă de ce e important să folosească metodele de mai sus ori de câte ori lasă mașina nesupravegheată.

Sursa foto: Shutterstock

(P) material publicitar realizat in colaborare cu spy-shop.ro

Adaugă un comentariu