Locuri pentru specialii cu nevoi, nu pentru șoferii cu nevoi speciale

Oriunde există locuri de parcare pentru cei cu nevoie speciale, ele vor fi, invariabil, ocupate de alți șoferi, al căror handicap nu este la vedere, dar există și se manifestă. Câteodată, forțează limitele lipsei de respect, înghesuind chiar trei mașini pe două locuri, care sunt mai late decât cele obișnuite dintr-un motiv, iar acela nu este să fie ocupate de trei leneși care nu vor să mai caute câteva minute sau să meargă 50 de metri pe jos.

Aparținătorii acest locuri, indiferent unde se află ele, sancționează puțin sau deloc acest comportament abuziv, obligându-te și pe tine să fii complice la o nedreptate. Pe scurt, nu le pasă. Să nu fim naivi, au amenajat acele locuri doar pentru că sunt obligați de lege, altfel le-ar ține libere pentru cei care chiar au nevoie.

Urgența’ ocupării unui astfel de loc diferă, dar în majoritatea cazurilor este o urgență doar în accepțiunea vinovatului. De cele mai multe ori este dorința de a-și manifesta nivelul de superioritate asupra simplilor cetățeni. De câte ori sunt prinși în fapt (ceea ce se întâmplă rar), fără remușcări, explică cum sunt locuri puține, semnul nu se vede, ș.a.m.d. – orice formulare scurtă și expeditivă, care trebuie să acopere doar timpul necesar să se urce în mașină.

Pe lângă locuri destinate celor cu nevoie speciale, proprietarii de parcări ar trebui să introducă o nouă categorie, și locurile aferente, pe care sigur va fi bătaie: specialii cu nevoi.

Citește și 

Toți vom plăti NOUA TAXĂ AUTO! Uite cât te va costa ÎN FIECARE AN!

Niciodată să nu cumperi o mașină fără să verifici asta!

Adaugă un comentariu