Maşinile second-hand – Tot ce trebuie să faci înainte de achiziţionarea unui astfel de produs

În ultimii ani, piaţa auto de second-hand din România a avut fluctuaţii constante, asta datorită influenţei taxei auto, care fie încuraja, fie descuraja importul sau revânzarea internă a automobilelor.

INCREDIBIL! Ambasada SUA caută șofer! Ce SALARIU oferă românilor!

Nu ai ASTA în mașină mereu? AMENDĂ 525 DE LEI!

De ce nu trebuie să cumperi o mașină adusă din Germania – UN EXEMPLU PERFECT

BREAKING NEWS! O țară de lângă România interzice mașinile pe benzină și motorină!

Veste proastă pentru toți românii care vor mașini ieftine!

Conform unor statistici până la jumătatea acestui an, numărul de maşini second-hand de import au scăzut, în timp ce revânzările (tranzacţiile pe plan intern cu maşini SH) au crescut cu 6,8 procente.

În România piaţa auto de second-hand este una dezvoltată, existând o mulţime de website-uri şi de târguri în care poţi găsi astfel de produse. În Bucureşti, cel mai mare târg este cel aflat în Vitan. Cei care sunt în căutarea unui automobil second-hand pot veni aici de joi până duminică, iar programul integral poate fi găsit pe website-ul târgului (vitan-auto.ro)

Second-Hand: CLS – O limuzina Mercedes la pret de Dacia!

Aşa cum afirmam şi mai sus, în online există o mulţime de site-uri care oferă anunţuri cu maşini second-hand. Printre cele mai importante se află Autovit.ro, BestAuto.ro şi Auto.ro.

Mașina pentru care asigurarea COSTĂ CÂT O GARSONIERĂ!

N-A MAI SUPORTAT și A RĂZBUNAT MII DE OAMENI! Vrei să mă dau jos la tine?'

Ne-am obișnuit cu stâlpii în mijlocul drumului. Dar chiar și o fântână?

Să presupunem că te-ai hotărât să achiziţionezi un automobil second-hand şi mergi să te întâlneşti cu vânzătorul. Mai jos vei găsi câteva sfaturi despre ce poţi verifica la o maşină second-hand pentru a obţine un preţ mai bun sau pentru a reduce cât mai mult din eventualale reparaţii de după achiziţie.

Second-Hand: BMW Seria 5 E39 – Iata tot ce trebuie sa stii

 

Nu uit sa verifici!

1. Exteriorul maşinii – Verificaţi elementele de caroserie şi vopseaua cu foarte multă atenţie. Zone bombate, adâncite sau o vopsea nouă ar trebui să vă ducă cu gândul la un accident, iar zgârieturile pot duce la costuri nedorite.

2. Elementele din sticlă – Întotdeauna verificaţi parbrizul să nu fie ciobit sau foarte mătuit. De asemenea nu trebuie să uitaţi de blocurile optice şi nici de lunetă sau geamurile laterale. De asemenea, acestea din urma trebuie să fie verificate şi dupa data de fabricaţie. În cazul în care diferă, atunci ar trebui să veniţi cu o serie de întrebări suplimentare pentru vânzător.

Second-Hand: Cat te costa sa conduci un Porsche? Mai putin decat crezi!

martori-de-bord-f144516629098a536c-940-0-1-95-1

3. Interior – Verificaţi ca toate sistemele maşinii să funcţioneze. În cazul în care pe bord există martori aprinşi, ar trebui să vă gândiţi bine înainte de achiziţie. De multe ori, martorii indică probleme costisitoare.

4. Test-drive – Înainte să achiziţionaţi maşina faceţi un test-drive. Astvel puteţi să testaţi direcţia, răspunsul cutiei de viteze, al motorului şi nu în ultimul rând al sistemului de frânare. În cadrul acestei mici plimbări încercaţi pe cât posibil să alternaţi zonele de rulare pentru a observa diverse zgomote care pot duce la alte cheltuieli costisitoare.

De reţiunut. După ce aţi trecut prin toate aceste etape, mergeţi cu maşina la un service care aparţine de dealer-ul mărcii respective. Specialiştii de acolo vă pot oferi mult mai multe informaţii despre maşina şi pot observa probleme grave.

Second-Hand: Audi TT – O bomba pe roti la numai 12.000 de euro

După ce ai achiziţionat automobilul, trebuie să mergi să îl înmatriculezi.

 

 

Pentru acest proces ai nevoie de următoarele acte: 

1. Cerere tip

2. Fiăî de înmatriculare

3. Cartea de identitate a vehiculului (original şi copie)

4. Documentul care atestă dreptul de proprietate (original şi copie)

5. Actul de identitate al solicitantului (original şi copie)

6. Dovadă ITP

7. Copia asigurării RCA

8. Dovada plăţii taxei de înmatriculare

9. Certificatul de înmatriculare al fostului proprietar

10. Placuţele cu numărul de înmatriculare dacă fostul propietar are domiciliul/sediul pe raza altui judeţ şi nu a optat pentru păstrarea numărului respectiv sau dacă noul proprietar doreşte numere noi

11. Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare

Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor de înmatriculare

12. Certificat de autenticitate RAR

13. Dovadă achitării timbrului de mediu şi decizia de calcul eliberată de organul fiscal competent sau dovadă că fostului proprietar nu i s-a restitui taxa respectivă

Motorina se scumpeşte de la o zi la alta, dar uite ce urmează

Martorii de bord – Peste 60 de semne explicate

Știi ce simbolizează dungile acestea de pe anvelope?

E gata! Chinezii au inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine | VIDEO

Adaugă un comentariu