Motorina se scumpeşte de la o zi la alta. Doar la guvern se văd scăderi de preţ

Motorina, carburantul auto cel mai cumpărat în România s-a scumpit semnificativ în ultimele două săptămâni, cu 21 de bani pe litru, atât din cauza creşterii accizei, decise de Guvern, cât şi a creşterii cotaţiilor internationale la produse petroliere.

Înainte de 15 septembrie, data la care a intrat în vigoare acciza mărită la carburanţi, OMV Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor, afişa un preţ de 4,66 lei pe litru la motorina standard, la cea mai ieftină benzinărie din reţeaua proprie din Bucureşti, de pe Şoseaua Alexandriei.

Majorarea de accize, de 16 bani pe litru, ar fi însemnat o creştere a preţului la pompă de circa 19 bani pe litru, dar Petrom a surprins piaţa afişând o scumpire de doar nouă bani pe litru.

Truc! Cum verifici cât de uzate sunt anvelopele cu o monedă de 5 bani!

Azi toate femeile o fac. În 1909 doar 7 romance se pricepeau la asta

Motorina se scumpeşte de la o zi la alta. Doar la guvern se văd scăderi de preţ

Martorii de bord – Peste 60 de semne explicate

Știi ce simbolizează dungile acestea de pe anvelope?

E gata! Chinezii au inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine | VIDEO

Însă, de atunci, motorina s-a scumpit accelerat. Dacă, după ce a fost crescută acciza, preţul la pompă era, la staţia din Alexandriei, 4,75 lei pe litru, 12 zile mai târziu, adică în data de 27 septembrie, la aceeaşi staţie un litru de motorină standard costa 4,87 lei.

Dacă facem diferenţa faţă de preţul afişat înainte de creşterea accizei, motorina s-a scumpit cu 21 de bani pe litru.

Sursa: economica.net

Adaugă un comentariu