Top 5 mașini și destinații pentru ieșirea de Valentine’s Day

Domnilor dragi, Valentine’s Day este mai aproape decât credeți, iar echipa Auto Bild s-a gândit să vă ofere o alternativă pentru clasicele inimioare de pluș și cutii cu bomboane de ciocolată.

Dacă încă nu te-ai hotărât ce să-i cumperi iubitei sau soției și crezi că nu vei mai găsi niciun produs pe rafturile marilor centre comerciale capabil să provoace diabet, noi îți recomandăm o plimbare. Iar pentru ca totul să fie și mai interesant, ne-am gândi și la ce mașină ai putea folosi în funcție de destinația aleasă.

 

1. Lacul Vulturilor – județul Buzău

Lacul Vulturilor sau Lacul fără fund este un lac periglaciar situat în Munții Siriului din județul Buzău. Pentru a ajunge la acest loc plin de mister, poți opta fie pentru o intrare prin Siriu, fie pentru o trecere prin Chiojdu. Dacă numele locului vă sună cunoscut ar trebui să știți că “aici vin vulturii, primavara, de beau apă ca să întinerească, aici își învață puii să zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufașii regi ai înălțimilor” (Alexandru Vlahuță, România pitorească).

Pentru această ieșire noi recomandăm un off-roader pur-sânge, dar dacă nu aveți un asemenea model în garaj nu-i nicio problemă. Există o serie de domni care vă pot oferi distracție de neuitat cu mașinile personale.

lacul vulturilor

2. Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, reședința județului Cluj este al doilea oraș ca mărime din România. La o simplă verificare, Google Maps ne spune că din București până la Cluj-Napoca vei petrece puțin peste 6 ore în mașină, însă noi știm sigur că valoarea acesta este prea mică. Până în cealaltă parte a țării își recomandăm să treci prin Sibiu și Alba Iulia, două orașe care te vor mai ține pe loc câteva ore bune. În aceste condiții, cea mai bună mașină cu care poți ajunge la Cluj-Napoca este un SUV, confortabil pe asfalt și frugal în ceea ce privește consumul.

cluj

3. Constanța

Cea de-a treia destinație pe care o recomandăm de Valentine’s Day este orașul Constanța. Deși vremea poate să fie inamicul numărul 1, o mașină puternică și o autostradă liberă te va duce cât ai clipi pe malul Mării Negre.

constanta

4. Mogoșoaia

Cei care sunt mai leneși din fire și nu vor să parcurgă prea mulți kilometri de Valentine’s Day pot merge la Mogoșoaia. Așa cum probabil ați intuit, pentru această escapadă noi recomandăm o limuzină, de preferat una veche care să se integreze perfect cu atomosfera locului.

mogosoaia

5. Brașov / Sibiu

Am păstrat pentru final cele mai iubite destiații de weekend ale românilor: Brașov și Sibiu. Cei care vor să meargă până în Sibiu le recomandăm cu drag drumul de pe valea Oltului, în timp ce pentru cei care vor alege ca destinație Brașovul le dorim “Drum bun!” pe Cheia. Cred că ați și intuit ce mașini se pretează la o astfel escapadă din moment ce v-am recomandat drumurile virajate. Un hothatch cu o herghelie considerabilă sub capotă ar fi cel mai potrivit model pentru petrecerea timpului.

brasov sibiu

Sursa foto

 

Adaugă un comentariu