Winter Games 2015 – Un weekend bun sub semnul zăpezii

În weekend-ul trecut am avut ocazia să participăm la Winter Games 2015, un eveniment organizat de Apan Motors Brăila și de echipa Smart Driving. Totul a început la volanul unui MINI Cooper SD. Micuțul britanic a fost companionul nostru până în Râșnov, localitate situată la poalele munților Bucegi, într-o zonă foarte iubită de români.

Ajunși la locația pregătită de organizatori, am făcut cunoștință cu restul echipei și cu instructorii care ne vor asista timp de 2 zile. Aici am aflat că s-a muncit enorm de mult pentru ca zăpada să fie prezentă pe cele 2 circuite pregătite pentru teste.

A doua zi, dis-de-dimineață, am plecat într-o scurtă excursie către Poiana Brașov, pe drumul extrem de virajat care urcă din Râșnov către cea mai celebră stațiune turistică din țară. După ce am testat capacitățile lui X5 și X6 pe una dintre specialele Raliului Brașovului am coborât în Râșnov pentru o serie de probe ceva mai inedite.

Un circuit special amenajat de organizatori, unde au intrat foarte multe camioane de zăpadă și o mulțime de litri de apă, doar pentru ca noi să putem realiza o serie de exerciții de frânare, slalom și drift. Am învățat despre ce înseamnă un drift, cum se execută corect, dar mai ales cum să controlezi mașina în orice moment.

winter games 2015 (9)

“Gaz, gaz, gaz, îndreaptă, gaz și gaz din plin”, cam acestea erau cuvintele intructorului Andrea Fogliazza, italianul care împreună cu Guidare Pilotare, şcoala oficială a BMW, a organizat în România evenimentele Smart Driving. “Când execuți un drift întotdeauna privești către următorul viraj, niciodată în față. Mașina o controlezi doar cu gaz. De frânat, nici vorbă”, a continuat italianul.

După această probă am mers până în parcul Bucegi, pe cărări pline de zăpadă pentru a testa cu adevărat sistemul xDrive. În cea de-a treia zi, am plecat iarăși în munți pentru o probă inedită de karting “în coastă” pe zăpadă. 5 karturi cu anvelope de iarnă și pline de ținte ne-au așteptat gată de atac.

winter games 2015 (19)

Lumea a fost foarte încântată de această activitate, iar la coborâre, două monster truck-uri erau gata de acțiune. La final, trebuie să amintim și de proba specială tip demolition derby. Din păcate, noroiul în cantități industriale și anvelopele greșite au adus cu sine un puternic miros de ambreiaj și cauciuc încălzit.

Am plecat către casă cu speranța că în 2016 ne vom reîntâlni cu aceeași echipă care a reușit să transforme un weekend banal, într-unul demn de povestit nepoților.

Pentru cine este interesat de astfel de activitati poate consulta programul scolii de pilotaj Smart Driving.

Foto : Cosmin Sbarcea

Adaugă un comentariu