Alfa Romeo Stelvio – Poze și detalii oficiale

Alfa Romeo a prezentat noul Stelvio, primul SUV din istoria companiei italiene. Modelul va fi expus în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles și vine cu o serie de elemente preluate de pe Giulia.

Alfa Romeo Stelvio – Design și interior

Din punct de vedere estetic, Alfa Romeo Stelvio păstrează dinamica și stilul pe care le-am întâlnit pe Giulia. De asemenea, arhitectura sedanului este aceeași și în cazul lui Stelvio, model denumit după celebrul pas alpin.

Imediat ce deschizi portierele vei regăsi un interior asemănător cu cel al Giuliei, dar cu ceva elemente speciale. Ecranul central are o diagonală de 8,8 inchi, dar poate fi comandat și într-o versiune mai mică, de 6,5 inchi. Instrumentarul de bord integrează și el un ecran de 7 inchi. În plus, clienții vor avea la dispoziție pachetele Lusso și Sport, însă detaliile cu privire la acestea nu au fost anunțate.

2017-alfa-romeo-stelvio-poze-si-detalii-6

Alfa Romeo Stelvio – Motorizări

Pentru moment, oficialii Alfa Romeo au anunțat doar motorizările disponibile pe piața din SUA. Avem un 2,0 litri benzină de 280 CP și 415 Nm și un V6 Biturbo de 2,9 litri care produce 510 CP și 600 Nm. Acesta din urmă îl vom regăsi pe versiunea Quadrifoglio Verde. Pentru un consum de carburant scăzut, unitatea V6 este dotată cu tehnologia de dezactivare a cilindrilor. Accelerația de la 0 la 100 km/h a lui Stelvio Quadrifoglio are loc în 3,9 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 285 km/h.

2017-alfa-romeo-stelvio-poze-si-detalii-2

Indiferent de unitatea pe care o comanzi, modelul va fi echipat cu un sistem de tracțiune integrală Q4 și cu o transmisie automată cu 8 rapoarte.

Conform oficialilor italieni, noua Alfa Romeo Stelvio va fi produsă la uzina din Cassino, iar debutul pe piață ar urma să aibă loc în prima parte a anului viitor.

Adaugă un comentariu