Aston Martin Valkyrie va fi produs doar în 150 de exemplare

Cunoscut anterior după numele de cod AM-RB 001, noul hypercar dezvoltat într-o colaborare inedită între Aston Martin și Red Bull poartă cu mândrie o denumire inspirată din mitologia nordică: Valkyrie.

Acesta va desăvârși astfel gama tradițională Aston Martin de modele ale căror nume încep cu litera „V' – precum Virage, Vanquish, Vantage și Vulcan. Chiar și versiunea cabrio Volante respectă această regulă nescrisă.

Deși are un nume care face trimitere în trecut, Valkyrie este o mașină 100% modernă. Și asta era de așteptat, ținând cont că a fost dezvoltată de Aston Martin în colaborare cu Red Bull Advanced Technologies și AF Racing – companii dispun de cele mai evoluate tehnologii din lumea motorsportului.

Aston Martin Valkyrie va ajunge pe străzi  la începutul anului 2019. Vor fi disponibile doar 150 exemplare pentru doritori şi încă 25 de unităţi vor fi realizate pentru curse.

“Aș spune că suntem în jur de 95 la sută gata din drumul cu designul exterior. O mare parte din ceea ce vedeți este, de fapt, structura mașinii, deci aceasta a trebuit să fie încheiată relativ devreme în cadrul proiectului. Restul zonelor de caroserie nestructurale sunt încă supuse evoluției și schimbării” spune directorul de Design Exterior Design al lui Aston Martin, Miles Nurnberger.

Adaugă un comentariu