Geneva 2017: Hypercarul Aston Martin AM-RM 001 a primit un nume de botez spectaculos: Valkyrie

Cunoscut anterior după numele de cod AM-RB 001, noul hypercar dezvoltat într-o colaborare inedită între Aston Martin și Red Bull va purta cu mândrie o denumire inspirată din mitologia nordică: Valkyrie.

Acesta va desăvârși astfel gama tradițională Aston Martin de modele ale căror nume încep cu litera „V’ – precum Virage, Vanquish, Vantage și Vulcan. Chiar și versiunea cabrio Volante respectă această regulă nescrisă.

„Am ales această denumire pentru că are o semnificație profundă. Valkyrie trebuie să inspire și să incite. Și mai mult de-atât, face trimitere către o istorie care se întinde 104 ani în spate. Aston Martin Valkyrie este o mașină incredibil de specială, un hypercar fără compromis care nu lasă nimic pe plan secundar’, a declarat Marek Reichman, șeful departamentului de dezvoltare de la Aston Martin.

Deși are un nume care face trimitere în trecut, Valkyrie este o mașină 100% modernă. Și asta era de așteptat, ținând cont că a fost dezvoltată de Aston Martin în colaborare cu Red Bull Advanced Technologies și AF Racing – companii dispun de cele mai evoluate tehnologii din lumea motorsportului.

Pentru cei care nu sunt familiari cu denumirea Valkyrie, aceasta erau walkiriile, divinități feminine care îl slujeau pe zeul Odin. Scopul lor este să îi aleagă pe cei mai eroici războinici care mor pe câmpul de luptă și să îi ducă în Valhalla, unde aceștia vor deveni “Einherjar”.

Adaugă un comentariu