Atenție! De astăzi, orice polițist vă poate scrie procesul verbal

La finalul lunii ianuarie, judecătorii Curţii Supreme au stabilit că atât poliţiştii care operează radarul cât şi colegii lor care află prin staţie pe cine să oprească sunt îndreptăţiţi de lege să-i amendeze pe şoferi pentru depăşirea vitezei legale.

Decizia a venit după ce un avocat a ridicat o problemă în instanță cu care s-au confruntat mulţi şoferi: cine are dreptul să aplice sancţiunea – poliţiştii care operează radarul sau colegii lor care află prin staţie pe cine să oprească? Avocatul a spus că nu poate fi sancționat de un polițist care nu a văzut cu ochii lui înregistrarea video care dovedește că a depășit viteza legală. Dar ÎCCJ a decis, iar astăzi decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Poliţistul rutier poate încheia procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află poliţistul rutier’, a decis instanţa supremă la finalul lunii ianaurie.

Pe scurt, dacă polițistul care scire procesul verbal nu este cel care a operat aparatul radar nu vă mai obosiți să treceți la mențiuni acest fapt. Niciun tribunal nu o să mai țină cont de această mențiune.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu