Audi a produs primul lot de e-diesel, carburantul viitorului

Audi ne anunță că primul lot de carburant e-diesel a fost produs cu succes în uzina deschisă la Dresda în luna noiebrie a anului trecut.

Pentru a celebra cum se cuvine acest moment, Ministrul Educației și Cercetării, Prof. Dr. Johanna Wanka a mers la uzina germană și a folosit noul carburant pentru mașina sa. Oficialul Guvernului din Germania a utilizat 5 litri de e-diesel pentru un Audi A8 3.0 TDI.

“Combustibilul sintetic fabricat utilizând CO2 este un mare succes în ceea ce privește dezvoltarea durabilă. Dacă vom reuși să generalizăm folosirea CO2-ului ca material brut, vom aduce o contribuție extrem de importantă în ceea ce privește protecția planetei. Astfel vom eficientiza folosirea resurselor și vom pune bazele economiei verzi”, a declarat Prof. Dr. Johanna Wanka.

audi e-diesel (4)

Pentru producerea carburantului e-diesel Audi folosește apă, aer și energie electrică „verde’. Produsul brut poartă denumirea de Blue Crude și este rezultatul a două procese. În primă fază, se extrage dioxidul de carbon din aer, iar mai apoi acesta intră într-o reacție chimică desfașurată la 220 de grade Celsius și la o presiune de 25 de bari cu hidrogenul obținut din apă. În prezent, uzina din Dresda poate genera până la 160 de litri de Blue Crude pe zi, însă doar 80% din rezultatul brut poate fi transformat în carburant sintetic e-diesel.