Audi A3 și S3 facelift – Poze și detalii oficiale

Audi a revizuit toată gama lui A3. Astfel, faceliftul pregătit de germani va fi aplicat pe versiunea în trei uși, pe varianta Sportback, pe A3 Sedan și A3 Cabrio. Din toată această ecuația nu putea lipsi nici versiunea de performanță S3.

Din punct de vedere estetic, lucrurile sunt relativ simple. Câteva modificări în zona frontală și o serie de schimbări în dreptul posteriorului. O premieră pentru segmentul compact constă în posibilitatea comandării sistemului Matrix LEX. În versiunea standard, A3 este oferit cu lumini cu xenon, însă clienții pot alege vârful de gamă cu LED-uri.

Interiorul lui Audi A3 facelift și a declinărilor de caroserie va fi disponibil cu noul Virtual Cockpit. Astfel, celebrul display de 12,3 inchi, introdus pentru prima dată pe TT, își face apariția și pe modelul de clasă compactă al germanilor.

audi a3, a3 sedan, a3 cabrio, s3 facelift (4)

Totodată, Audi anunță că a modificat structura sistemului de infotainment MMI pentru și mai multă ușurință în utilizare. Iar ca lucrurile să fie complete, Audi oferă pe A3 facelift o gamă bogată de sisteme de asistare a șoferului.

Amintim aici de Active Lane Assist, de Pre Sense și nu în ultimul rând de Traffic Jam Assist. Ultimul sistem funcționează alături de cruise controlul adaptiv și de Stop&Go și te ajută să te relaxezi în momentele în care traficul este dificil. Conform oficialilor Audi, sistemul este disponibil până la o viteză de maximum 65 km/h.

Audi A3 facelift – Motorizări

Și am ajuns și în punctul cel mai interesant: motorizările. Audi spune că A3 facelift va fi oferit cu trei propulsoare pe benzină și tre diesel. Puterea acestora variază de la 100 CP la 190 CP și toate respectă normele de poluare Euro 6.

Versiunea entry-level este asigurată de motorul de 1,0 litri TFSI cu trei cilindri. Acesta produce 115 CP și 200 Nm între 2.00 și 3.500 rpm. Urmează unitatea 1.4 TFSI cu sistemul de dezactivare a cilindrilor pentru un consum de carburant redus. Acesta produce 150 CP și 250 Nm. Ultimul, dar nu cel din urmă “benzinar” este un 2.0 TFSI de 190 CP și 320 Nm.

audi a3, a3 sedan, a3 cabrio, s3 facelift (96)

Gama de motoare diesel începe cu un 1.6 TDI de 110 CP, urmat de versiunea 2.0 TDI de 150 CP sau 184 ACP.

Motorul de 2,0 litri benzină va fi disponibil și cu sistemul de tracțiune integrală quattro, dar și cu transmisia S-Tronic cu șapte trepte.

Audi S3 facelift – Mai multă putere

Vârful de gamă al seriei A3 va fi reprezentat de S3. Acesta folosește motorul de 2,0 litri TFSI care produce acum 310 CP și 400 Nm, cu 10 CP și 20 Nm mai mult față de versiunea precedentă.

audi a3, a3 sedan, a3 cabrio, s3 facelift (75)

Conform oficialilor Audi, A3 facelift va fi disponibil începând cu această vară.

Adaugă un comentariu