Audi eROT, sistemul care captează și stochează energia produsă de mișcările mașinii pe verticală

Audi reușește să ne mai surprindă încă o dată. Inginerii producătorului din Ingolstadt au dezvoltat sistemul eROT care captează și stochează energia produsă de mișcările amortizoarelor mașinii.

Oficialii germani spun că oricât de lin ar fi un drum, amortizoarele funcționează încontinuu și generează energie cinetică. Apoi, aceasta este pierdută prin căldură. Sistemul eROT folosește un braț care oscilează în același timp cu roata, iar energia produsă este captată și trimisă unul motor electric.

În urma testelor realizate, nemții spun că sistemul poate stoca între 3 și 613 W în funcție de starea suprafeței de rulare. Per total, sistemul ar putea să te ajute să economisești până la 0,7 litri de carburant la 100 de kilometri.

“Orice groapă, denivelare sau viraj generează energie cinetică. Amortizoarele din ziua de azi absorb această energie, iar mai apoi o eliberează sub formă de căldură. Cu noul sistem eROT cuplat la sistemul electric de 48V, am găsit metoda prin care putem reutiliza această energie”, a declarat Stefan Knirsch, membru în cadrul departamentului de dezvoltare tehnologică din cadrul Audi.

Adaugă un comentariu