Audi Q4 e-tron Sportback Concept promite 306 CP, autonomie de până la 500 km

Audi a prezentat primele imagini și informații cu versiunea Sportback a lui Q4 e-tron Concept, care își face loc în gama de electrice începând cu 2021.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Acesta este noul Q4 e-tron Sportback, versiunea elegantă a conceptului prezentat de Ingolstadt acum mai bine de un an în urmă. Cu ocazia acestui debut, Audi anunță că atât Q4 e-tron Sportback cât și ruda sa mai practică Q4 e-tron vor intra în producție în 2021.

Din punct de vedere tehnic, cele două modele sunt similare. Și Q4 e-tron Sportback este pus în mișcare de o pereche de motoare electrice, care împreună dezvoltă 306 CP manageriați de sistemul de tracțiune integrală quattro. Bateria cu capacitate de 82 kWh asigură o autonomie de până la 450 de kilometri. O versiune cu punte spate motrică va fi disponibilă ulterior; aceasta promite o autonomie de până la 500 de kilometri.

Acumulatorii lui Q4 e-tron Sportback Concept se pot încărca la surse de curent de până la 125 kW, iar pentru o încărcare 0-80% timpul este de circa 30 de minute. În termeni de performanță, Q4 e-tron Sportback accelerează 0-100 km/h în 6,3 secunde și până la o viteză maximă de 180 km/h.

În ciuda diferențelor de formă dintre cele două modele, dimensiunile sunt aproape similare: Q4 e-tron Sportback Concpet este cu 1 cm mai scurt și cu 1 cm mai înalt decât Q4 e-tron. Are 4,6 metri lungime (cu ampatament de 2,77 metri), 1,9 metri lățime și înălțime de 1,6 metri.

Adaugă un comentariu