Audi aniversează 40 de ani de quattro cu un TT RS special

Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de quattro, Audi lansează un TT RS inspirat de legendarul quattro S1. Prețul este pe măsură: îți ajunge de un RS6 nou-nouț.

Citește și:

Audi Q8 primește versiune plug-in hybrid cu 462 de cai-putere

Audi Q5 Sportback este un SUV coupe cu până la 265 CP și tracțiune integrală

Audi A3 Sportback primește versiune plug-in hybrid cu 204 CP

În 1980, la Salonul Auto de la Geneva, Audi prezenta modelul Quattro, un nume care de-a lungul vremii a devenit similar cu eficiența prin sistemul de tracțiune integrală dezvoltat de producătorul german.

Patru decenii mai târziu, Audi celebrează momentul prin lansarea unei ediții speciale a lui TT RS, numită 40 Jahre. Așa cum era de așteptat, coupe-ul sportiv german are un look inspirat de Quattro-ul S1 condus de Walter Rohrl în Campionatul Mondial de Raliuri în 1987.

Din punct de vedere tehnic, TT RS 40 Jahre își păstrează atributele modelului de serie: un motor de 2,5 litri TFSI cu 400 de cai-putere și 480 de Newtoni-metru, trimiși către toate roțile printr-o transmisie automată cu șase trepte și, evident, prin sistemul de tracțiune integrală quattro. Sprintul 0-100 km/h se desfășoară în 3,7 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 280 km/h.

Pachetul 40 Jahre include un kit exterior îmbunătățit aerodinamic, cu elemente din fibră de carbon și jante de 20 de inci. Opțional, modelul poate fi îmbunătățit cu bare de torsiune montate în locul banchetei spate, care scad masa totală a mașinii cu 16 kilograme.

Ediția specială Audi TT RS 40 Years of Quattro este limitată la doar 40 de unități și disponibilă doar în Germania, cu un preț de pornire de 111.165 €.

Adaugă un comentariu