Termeni realiști: Autostrada A1 București-Nădlac nu va fi gata nici în 10 ani

Curtea de Conturi a Uniunii Europene estimează că autostrada care tranzitează țara nu va fi gata nici în 2030, din cauza birocrației excesive.

Citește și:

Ti-a expirat permisul? Iată actele necesare și procedura completă

VIDEO: Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar ajung să regrete amarnic

Un raport de audit finalizat recent de către Curtea de Conturi — și care privește proiectele mari de infrastructură desfășurate în acest moment pe continent — acuză birocrația excesivă ca motiv pentru progresul incredibil de lent al autostrăzii A1 București-Nădlac.

În raport este menționat în special tronsonul de 122 de kilometri cuprins între Sibiu și Pitești.

„Am observat cazuri de birocrație ridicată care împiedică implementarea eficientă. Autostrada A1, de 582 de kilometri lungime, este planificată și implementată sub forma unui număr mare de proiecte mici. Autorizațiile trebuie obținute pentru fiecare din aceste loturi. Am calculat că este necesară o autorizație de construcție la fiecare 7 km de autostradă și o autorizație de mediu la fiecare 26 km’, menționează Curtea de Conturi în raport.

Unul dintre cele mai dureroase consecințe aici ar fi, pentru noi, rambursarea fondurilor de dezvoltare pe care Uniunea Europeană le-a alocat proiectului.

Adaugă un comentariu