București: Din această primăvară vom avea benzi unice pentru mijloacele de transport în comun

Acum câteva săptămâni vă anunțam că în București vor fi introduse benzi unice pentru mijloacele de transport în comun. Acum, primarul Capitalei a anunțat că aceste benzi vor fi lansate în această primăvară. Pentru început, ele vor fi marcate doar orizontal, “din vopsea’, urmând ca mai târziu să fie instalaţi şi stâlpi.

“În această primăvară, vom lansa benzile unice, benzile rutiere, pentru început cu marcaje orizontale, doar din vopsea şi ulterior, la finalizarea licitaţiei, şi cu marcaje verticale, deci cu acei stâlpi care marchează, practic, banda unică. Sunt necesare benzile unice şi le vom aplica acolo unde, atât Poliţia Locală Municipală, cât şi cele de la sector şi Poliţia Capitalei şi Brigada Rutieră, consideră că ajută la fluidizarea traficului şi nu mai mult încurcă’, a declarat primarul Capitalei.

În plus, edilul a precizat că trebuie să existe o anumită disciplină în trafic și din partea cetățenilor.

“Aici va trebui să facem echipă, autorităţi cu cetăţeni, şi să înţelegem că banda unică este pentru mijloacele de transport în comun, pentru taxiuri şi pentru salvări, pompieri, maşini de urgenţă, dar nu şi pentru celelalte autoturisme, pentru că atunci nu mai e bandă unică şi nu am rezolvat nimic’, a completat primarul Capitalei.

Iată lista cu bulevardele care vor avea benzi unice pentru transportul în comun (versiunea din 1.02.2017)

Sursa | News.ro via Digi24

Adaugă un comentariu