Cât vor costa mașinile electrice în viitorul apropiat?

Tehnologia pentru mașinile electrice este tot mai ieftină, ceea ce face ca prețurile să scadă de la an la an. Totuși, ele sunt încă scumpe, dar tot mai multă lume se gândește la achiziționarea unei astfel de mașini, mai ales pentru traficul urban.

 

Volkswagen încearcă să-și curețe imaginea după scandalul Dieselgate așa că are un plan bine definit pentru viitoarea gamă de modele electrice. Platforma lor MEB stă deja la bază conceptuelor VW I.D. și I.D. Crozz, care prefigurează modele de serie, dar cât vor costa acestea când vor fi lansate?

Debutul pentru primul model complet electric din gama Volkswagen, proiectat de la zero,  este prevăzut pentru anul 2020 și oficialii mărcii ne vorbesc pentru prima dată despre prețuri.

Cât va costa o mașină electrică?

“Noi vrem să oferim mașinile noastre electrice la un preț similar cu mașinile convenționale. Asta ar fi ceva cu adevărat important. Trebuie să începem să ne depărtăm de conceptul de mașină clasică pentru a putea reinventa marca Volkswagen”, a declarat unul dintre oficialii mărcii la Salonul Auto de la Shanghai.

Volkswagen are în plan să vândă trei milioane de mașini electrice până în anul 2025.

Declarațiile sunt îmbucurătoare și probabil că anul 2020 va aduce o schimbare importantă în percepția despre mașinile electrice.

 

Adaugă un comentariu