Chicago 2015: Kia Trail’ster Concept este un Soul pe steroizi

Kia a prezentat noul Trail’ster concept în cadrul Salonului Auto de la Chicago. Prototipul producătorului sud-coreean prefigurează un viitor Soul cu tracțiune integrală.

La nivel estetic, Kia Trail’ster concept se remarcă printr-o caroserie vopsită în nuanța Polar Pearl Snowdrift. Plafonul are culoarea Terra Bronze Metallic, în timp ce jantele vin cu o serie de accente roșii.

Tot la exterior, observăm plafonul retractabil din pânză, protecțiile suplimentare și elementele preluate de pe nava-amiral K900.

La interior, Kia Trail’ster Concept dispune de aceleași elemente regăsite pe Soul. Observăm o serie de diferențe la nivelul scaunelor, în timp ce consola centrală primește un buton dedicat tracțiunii integrale.

kia trail'ster concept (6)

Sub capotă, Kia Trail’ster Concept are parte de un motor turbo de 1,6 litri benzină care promite 188 CP și 251 Nm. Resursele sunt puse pe șosea cu ajutorul unei transmisii automate cu șase rapoarte. Pentru propulsarea punții spate, Kia a apelat la un motor electric de 36 CP și 135 Nm alimentat la o baterie litiu-ion de 1,2 kWh.

Conform oficialilor Kia, motorul electric poate propulsa vehiculul pentru aproximativ 5 kilometri, însă într-un regim de mers normal, acesta va oferi putere suplimentară atunci când situația o cere. Așa cum era normal, același propulsor electric va fi pus la treabă în acele cazuri când roțile de pe puntea față pierd aderența.

Adaugă un comentariu