Kia EV9 s-a lansat în viteză pe piața din Europa la Festivalul Vitezei de la Goodwood

Kia EV9 și-a făcut debutul dinamic în Europa la evenimentul „Goodwood Festival of Speed’ din Sussex, Anglia. După dezvăluirea sa europeană la Frankfurt, Germania, în luna mai, Kia EV9 își face acum prima apariție dinamică, demonstrând angajamentul Kia față de designul de ultimă oră și mobilitatea sustenabilă.

EV9, noul SUV ‘navă amiral’ 100% electric Kia, a participat la prestigiosul eveniment de urcare în coastă. Pe parcursul weekend-ului, mașina a fost condusă de mai multe ori pe traseul de 1,86 kilometri de către pilotul profesionist Jade Paveley. Între sesiunile de condus, EV9 a fost expus în „First Glance Paddock’. De asemenea, EV9 a fost expus și în zona „Electric Avenue’ a evenimentului.

„The Goodwood Festival of Speed’ este cea mai mare petrecere auto tip „garden party’ din lume și o sărbătoare a tot ceea ce este interesant și inovator în industria auto. În fiecare vară, evenimentul găzduiește expozanți, producători, jurnaliști și entuziaști deopotrivă.

Amplasat pe fundalul spectaculos al Casei Goodwood din sudul Angliei, evenimentul găzduiește dezvăluiri globale de la mărci de renume mondial. Evenimentul este renumit pentru demonstrațiile sale interesante care acoperă istoria fenomenală a automobilismului și sportului cu motor, cu unii dintre cei mai buni șoferi din lume la volan. Festivalul Goodwood își sărbătorește cea de-a 75-a aniversare în 2023 și oferă platforma perfectă pentru a prezenta în premieră publicului european modelul EV9, SUV-ul emblematic 100% electric Kia.

Kia EV9 este un SUV 100% electric conceput și construit pentru stilurile de viață moderne din era electrificată. Fiind primul SUV electric cu trei rânduri de scaune al companiei, spațiosul EV9 este un automobil electric robust, sofisticat și avansat din punct de vedere tehnologic. Disponibil cu șase sau șapte locuri, combină stilul îndrăzneț, versatilitatea premium, conectivitatea extinsă și designul Kia ce reflectă filosofia „Opposites United’ pentru a oferi un automobil pregătit pentru orice. Oferă o autonomie de până la 541 de kilometri (conform ciclului combinat WLTP) și dispune de tehnologie de încărcare ultra-rapidă de 800 V, permițându-i să ofere o autonomie suplimentară de 239 de kilometri în doar 15 minute de la cele mai rapide stații publice de încărcare.

Kia EV9 este unul dintre câteva modele noi care figurează în planul de electrificare pe termen mediu și lung al Kia, intitulat „Plan S’. Strategia urmărește lansarea de către Kia a 15 automobile electrice la nivel global până în 2027.

Adaugă un comentariu