De acum mai simplu la stațiile de încărcare: Kia aduce tehnologia Plug&Charge în Europa

Kia aduce tehnologia Plug&Charge pentru automobilele sale electrice din Europa. Tehnologia Plug&Charge va fi disponibilă la lansarea modelului EV9 și va fi implementată treptat pentru restul flotei electrificate Kia.

Această tehnologie de încărcare permite clienților Kia să-și conecteze automobilul electric la orice stație de încărcare publică compatibilă Plug&Charge. Odată mașina conectată la stație, nu este nevoie de identificare suplimentară sau de pași intermediari pentru a începe procesul de încărcare, deoarece autentificarea este complet automatizată. Odată cu introducerea tehnologiei Plug&Charge pentru automobilele sale electrice, Kia oferă clienților săi cele mai noi tehnologii de încărcare rapidă, sigură și convenabilă.

„Plug&Charge este o tehnologie foarte convenabilă care oferă o operare manuală redusă, rezultând un proces mai rapid și mai ușor pentru clienții noștri', spune Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing and Product al Kia Europe. „Oferind clienților noștri automobile electrice, precum și cele mai avansate soluții de încărcare, netezim calea pentru trecerea la mobilitatea sustenabilă, dar și dovedim că suntem concurenți serioși pe piața extrem de competitivă a automobilelor electrice din Europa.'

 

Tehnologia Plug&Charge este în esență o metodă de identificare încorporată direct în automobil, care permite mașinii să comunice cu stațiile de încărcare compatibile Plug&Charge. Clientul își conectează pur și simplu automobilul la stația de încărcare pentru a începe automat procesul de încărcare. Serviciul îndeplinește toate criteriile în ceea ce privește securitatea, deci nu sunt necesari pași suplimentari. Până acum, clientul trebuia mai întâi să-și verifice contul la punctul de încărcare înainte de a iniția încărcarea, care se făcea de obicei fie cu un card RFID, fie prin intermediul aplicației mobile Kia Charge.

Serviciul complet securizat Plug&Charge utilizează un schimb automat de certificate digitale între mașină și stație, care identifică contul clientului și contractul de încărcare asociat cu contul Kia Charge al șoferului. Ecosistemul Hubject Plug&Charge gestionează acest schimb de certificate între părțile interesate Plug&Charge: operatori de puncte de încărcare (CPO), operatori de mobilitate (MO) și producători de echipamente originale (OEM). Această comunicare este conformă cu standardul internațional ISO 15118.

Plug&Charge va simplifica procesul de încărcare, fără a anula beneficiile aplicației Kia Charge: funcția sa de navigare, actualizări în timp real privind tarifele de încărcare și disponibilitate și capacitatea de a aplica opțiuni de filtrare, cum ar fi tipul de priză, viteza de încărcare și tipul de acces la informații privind disponibilitatea infrastructurii publice de încărcare a automobilelor electrice în timpul deplasării. Folosind această tehnologie de încărcare automatizată, clientul poate pur și simplu să-și deconecteze mașina odată ce încărcarea este completă și să plece, în timp ce plata va fi adăugată la factura lunară în conformitate cu termenii contractului său.

„Împreună cu partenerii noștri precum DCS (furnizor de mobilitate), Hubject (furnizor de servicii Plug&Charge) și mai mulți parteneri din rețea precum IONITY, noi cei de la Kia folosim toată tehnologia disponibilă pentru a îmbunătăți experiența clienților', a concluzionat Knipping. Tehnologia Plug&Charge se alătură Kia Connect, Kia Charge și Kia Smart Charging în portofoliul Kia de tehnologii avansate de încărcare.

Adaugă un comentariu