Faceliftul lui Citroën C5 Aircross rămâne la fel de confortabil, dar se prezintă cu un design îmbunătățit

Citroën C5 Aircross a fost comercializat în peste 260.000 de exemplare de la lansarea sa în 2018. Faceliftul devine mai mare și mai impunător din punct de vedere vizual, mulțumită noului limbaj de design. Partea frontală propune un aspect mai vertical și mai modern, ce amplifică percepția lățimii vehiculului și personalitatea.

Noul C5 Aircross afișează noul logo Citroën, marcând o evoluție față de celelalte modele din gamă, la care chevroanele se află în prelungirea luminilor de zi, grație unui bandou cromat. Elementele decorative sunt acum lăcuite cu negru și evidențiate cu crom, beneficiind de mai mult spațiu în centrul grilei.

Semnătura luminoasă cu LED în formă de V, specifică noii identității vizuale a mărcii Citroën, primește un efect 3D, grație designului „piano keys'. Farurile LED Vision sunt acum mai discrete și mai întunecate, prelungind vizual grila neagră și accentuând robustețea vehiculului.

Sub grilă, noul stil al zonei de admisie a aerului lărgește vizual partea din față a SUV-ului C5 Aircross, pentru o prezență mai impunătoare. Prizele de aer laterale îmbunătățesc aerodinamica vehiculului. Culoarea inserțiilor ce îmbracă prizele de aer laterale vine cu nuanțe de Glossy Black și Dark Chrome.

Acest upgrade se regăsește și în partea din spate, cu noile lentile pentru stopuri. C5 Aircross adoptă o postură ce amplifică efectul plutitor al pavilionului. C5 păstrează garda la sol de 230 mm, roțile de mari dimensiuni cu diametru de 720 mm, elementele de protecție înlănțuite la 360°, printre care și Airbump, pasajele roților, barele de plafon distinctive și o poziție de condus înaltă, specifică segmentului. În plus, noul C5 Aircross primește jante din aliaj noi cu diametrul de 18 inchi numite Pulsar.

C5 Aircross va putea fi configurat în noua nuanță Eclipse Blue, un albastru profund care se modifică în albastru închis, în funcție de lumina exterioară. Restul gamei de culori include preferatele: Polar White, Pearlescent White, Perla Nera Black, Platinum Grey, Steel Grey, la care se adaugă noua nuanță Eclipse Blue.

În ofertă există acum patru pachete noi de culoare pentru accente: Glossy Black, Dark Chrome, Anodized Bronze și Energetic Blue. Plafonul negru biton și barele de plafon negre, disponibile începând cu nivelul de echipare Shine, adaugă un plus de rafinament.

La interior, modelul primește un nou ecran tactil de 10'. Noul ecran, de dimensiuni mai mari, oferă o ergonomie îmbunătățită, cu comenzi ale sistemului de climatizare ce pot fi accesate direct și un afișaj situat mai sus, pentru ca șoferul să nu își abată privirea de la drum. Orificiile de aer se situează acum sub ecran și au primit un design nou, orizontal. Noul ecran tactil de 10' va echipa versiunile termice cu navigație și versiunea Feel pentru modelele plug-in hybrid. În plus, instrumentarul de bord digital de 12'3 afișează toate informațiile esențiale pentru condus direct în câmpul vizual al conducătorului auto: raportul privind hărțile de navigație, informații legate de sistemele de asistență la condus, informații privind funcționarea motorului hibrid, etc.

C5 Aircross este echipat cu noua generație de scaune Citroën Advanced Comfort, aflate deja în dotarea modelelor C4 și C5 X. Scaunele dispun de spumă de înaltă densitate în mijloc, un strat suplimentar de spumă de 15 mm și o construcție specifică pentru confort la condus pe termen lung, grație unui tip special de spumă care rezistă la uzura în timp. Pentru ca șoferul și pasagerul față să beneficieze de și mai mult confort, scaunele față pot fi încălzite și pot avea funcție de masaj.

Scaunele beneficiază de o nouă tapițerie modernă și structurată pentru echiparea de mijloc, tapițerie nouă Alcantara delicată la atingere pe nivelul de echipare Shine și tapițerie din piele perforată vârf de gamă, disponibilă opțional. Cotierele și consola centrală sunt îmbrăcate într-un material textil nou cu efect de piele neagră. Planșa de bord prezintă noi inserții din material textil cu efect de piele neagră structurată.

Consola centrală, de mari dimensiuni, a fost modernizată cu inserții de material textil cu efect de piele pus în valoare de linii de design cromate ce subliniază, pe cutiile de viteze automate, configurația mai ergonomică a comenzilor: un nou selector de viteze e-Toggle, un nou buton pentru selectarea modurilor de condus ce încorporează funcția Grip Control și, pe versiunile plug-in-hybrid, alegerea intuitivă a modului de condus dorit (Electric, Hybrid sau Sport).

În continuare, C5 Aircross oferă suspensia cu amortizare hidraulică progresivă, o exclusivitate a mărcii Citroën, ce amplifică filtrarea imperfecțiunilor drumului și oferă pasagerilor deplasări într-un confort superior. Este singurul SUV din segment care oferă 3 scaune spate individuale, culisante, înclinabile și escamotabile, C5 Aircross oferă o modularitate demnă de universul monovolumelor. Volumul portbagajului: de la 580 L la 720 L pe versiunile termice și de la 460 L la 600 L pe versiunile hybrid.

Oferta unui motor plug-in hybrid pentru versiunile de la mijlocul gamei oferă o autonomie 100% electrică de până la 55 km. Rularea în modul silențios poate fi efectuată până la 135 km/h, în timp ce acest mod oferă un cuplu maxim de 320 Nm. Încărcarea rapidă a acestei versiuni poate fi efectuată în mai puțin de 2 ore de la un Wall-box compatibil.

Conducătorul auto beneficiază de 20 de sisteme de asistență la condus, printre care Highway Driver Assist, sistemul de condus autonom de nivel 2 ce asociază Adaptive Cruise Control cu funcția Stop & Go și sistemul de menținere a benzii de rulare.

Adaugă un comentariu