Dacia Grand Duster – Informații despre versiunea cu 7 locuri a SUV-ului de la Mioveni

Dacia a anunțat că noua generație Duster va debuta în 2017. Modelul ar urma să beneficieze și de o versiune cu șapte locuri. Colegii de la Auto Express spun că varianta cu șapte locuri ar putea fi botezată Grand Duster și va avea o lungime de 4,7 metri, cu 200 mm mai mult comparativ cu versiunea în cinci locuri.

Așa cum deja știți, Dacia Duster o să crească în dimensiuni, lucru care se traduce prin și mai mult spațiu. Conform aceleiași surse, portbagajul va avea o capacitate de 500 de litri, în cazul variantei cu 5 locuri, respectiv 650 de litri, în cazul versiunii cu 7 locuri (atunci când rândul trei de scaune este pliat).

Exteriorul viitoarei generații Duster o să treacă prin modificări consistente, designerii urmând să folosească un look ceva mai elegant. Robustețea va fi păstrată.

Interiorul va miza pe aceleași caracteristici ca și până acum. În versiunea de bază nu vei vedea prea multe gadgeturi, însă vârful de gamă oferă navigație, senzori de parcare și climatizare.

În dreptul motorizărilor, fanii Dacia vor avea o surpriză. Vechiul 1,5 dCi o să rămână la vatră, în locul său, Dacia urmând să adopte un 1,6 diesel ceva mai potent.

Sistemul de tracțiune integrală o să rămână pe lista de opționale, iar o cutie de viteze automată iese din calcul. Dacia va continua să mizeze pe prețuri mici, iar o astfel de transmisie va avea un impact prea mare asupra valorii de vânzare.

Via | AutoExpress

Adaugă un comentariu