Dezastru pe piața auto second hand: înmatriculările la patru luni reprezintă 55% din întreg anul 2016

Eliminarea timbrului de mediu ne duce spre o situație dezastruoasă: în primele patru luni ale acestui an au fost înmatriculate un număr de autoturisme second hand similar cu 55% din totalul înmatriculărilor din 2016 pe acest segment.

Volumul de autoturisme second hand înmatriculate reprezintă deja 55% din totalul consemnat pe întreg anului 2016, arată datele statistice ale Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), publicate marți.

Ca să înțelegem mai bine acest fenomen comparăm direct cifrele: în primele patru luni ale acestui an au fost înmatriculate 167.000 autoturisme second hand, în timp ce vânzările de mașini noi au atins doar 40.581 unități. Un calcul sec ne arată că înmatriculările auto second hand sunt  aproximativ de 4 ori mai multe decât cele noi.

Dacă ritmul înmatriculărilor de autoturisme second hand se menține la acest nivel până la sfârșitul acestui an vom marca statistic un număr impresionant care depășește jumătate de milion de mașini.

Guvernul României anunța anul trecut că lucrează la o lege care să introducă stickere în locul timbrului de mediu. Între timp a avut loc și o remaniere la ministerul Mediului astfel că în acest moment nu se mai știe exact care sunt noutățile legate de noua lege.

Citește și Guvernul caută soluții pentru restituirea sumelor încasate prin timbrul de mediu

    Marius says:

    Nu va suparati dar eu cred ca un om de rand care castiga o medie de 300€ cum ai putea sa iti cumperi o masina noua. Creste salariu cresc toate (impozit,alimente,taxe peste taxe ) etc. Cine isi permite sa isi ia o masina noua. Si un logan cat de cat imbunatatit e 10.000€ de unde sa scoata omul bani astia. Si cu taxa de timbru sa nu mai vb, cumparai o masina cu 1500€ si taxa era 1000€ noi plateam pe loc ca na asa trebuie si primeam bani in 5 ani e corect asa??? Si sunt multe altele ganditi putin si dupa sa ziceti ca e dezastru……….

    Ionut says:

    Ce soluție ne dați ,sa ne luam logan sa vina Huidu cu ML sa ne omoare!

    luk says:

    Dezastru pentru AutoBild ca publica un asemenea titlu care absolut nu si avea rostul ….acum…daca ati scrie despre cum se da ITP ul ala da dezastru …ca sa va ajut , daca ITP s ar obtine curat atunci am avea si masini vechi ca in Germania ,Franta ,Uk .Orice masina veche care trece testul RAR, ITP insemana ca indeplineste standardele de siguranta pentru a circula pe drumurile nationale.

Adaugă un comentariu