Guvernul caută soluții pentru restituirea sumelor încasate prin timbrul de mediu

Ministerul Mediului a anunțat, în luna aprilie, că va elabora un Memorandum în care se va stabili modalitatea de returnare a timbrului de mediu către cei care au achitat această taxă, în urma analizelor ce vor fi efectuate de către specialiști în cadrul unui Grup de lucru.

La începutul lunii aprilie, fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin, declara că suma estimată pe care statul român ar trebui să o returneze celor care au plătit timbrul de mediu se ridică la 6,4 miliarde de lei.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, spune că Guvernul se va mișca repede în legătură cu returnarea timbrului de mediu.”Legat de timbrul de mediu, chiar ieri (marți, 11 aprilie 2017, n.r.) am vorbit cu domnul ministru al Finanțelor pentru a face un Grup de lucru, împreună cu dumnealor, astfel încât să putem să venim în Guvernul României cu un Memorandum, în urma analizei făcute și bineînțeles cu un plan de măsuri pertinent pentru perioada următoare. Cred că după ce o să facem analiza și o să știm exact la câte persoane trebuie să restituim în urma proceselor care au avut loc și au avut sentințe definitive, să vedem exact suma și numărul lor. Consider că trebuie să ținem cont foarte mult de hotărârile judecătorești, după care să vedem la câte persoane fizice trebuie să restituim această taxă și, bineînțeles, la câte persoane juridice. Vom prezenta, așadar, un astfel de plan în perioada următoare, este o prioritate pentru că trebuie să rezolvăm această problemă. Suma nu este mică’, a menționat Gavrilescu.

Sursa: Realitatea.net

    Max says:

    Capcana pentru fraieri! Inainte de alegeri se agitau ca vor da banii inapoi la toti cei care au platit taxa auto sub diversele ei denumiri. Astazi, dupa ce alegerile au trecut, in vorbele lor alambicate, rasugite si bine mestesugite, gasim o exprimare magica, referitoare la rambursarea banilor catre cei care au decizii judecatoresti. Pai bine, stimabililor, la cei care au decizii judecatoresti oricum sunteti obligati sa le dati banii, sa intelegem ca celorlalti care nu au sau nu au inca decizii de instanta le “aruncati“ in continuare praf???

Adaugă un comentariu