E oficial: Nissan cumpără 34% din acțiunile Mitsubishi

Scandalul testelor de consum Mitsubishi a reușit să provoace daune majore companiei, dar salvarea se pare că a venit din partea Nissan, producătorul care a sesizat acest lucru. În urmă cu 36 de ore au apărut zvonuri care spuneau că Nissan ar putea cumpăra o parte dintre acțiunile Mitsubishi. Zvonurile au fost confirmat de oficialii Nissan, însă în mai puțin de 24 de ore, lucrurile au evoluat.

Așa se face că Nissan a anunțat că a cumpărat un pachet de 34% din acțiunile Mitsubishi pentru 2,2 miliarde de dolari. Astfel, Nissan devine acționarul princioal în cadrul Mitsubishi. Înțelegerea va fi semnată până pe 25 mai, iar Nissan va avea dreptul să nominalizeze patru directori în consiliul de administrație.

Citește și: Nissan și Mitsubishi confirmă discuțiile cu privire la încheierea unei alianțe

Mai mult decât atât, unul dintre acești directori ar putea deveni chiar președintele Mitsubishi. Înțelegerea vizează o colaborare pentru diverse platforme, producție comună, dezvoltare de tehnologii și reducere de costuri.

Această alianță aduce lucruri bune pentru ambii constructori. În primul rând Mitsubishi va avea resurse financiare pentru a face față scandalului testelor de consum. În al doilea rând, Mitsubishi produce modelel Nissan Dyaz și Dyaz Roox.

Adaugă un comentariu